В Република Северна Македония днес се провеждат избори две в

...
В Република Северна Македония днес се провеждат избори две в
Коментари Харесай

ИЗБОРИ 2 В 1: Северна Македония гласува за нов президент и парламент

В Република Северна Македония през днешния ден се организират избори две в едно - предварителен парламентарен избор и втори тур на президентските избори.

След 7 години в съпротива Вътрешна македонска революционна организация - ДПМНЕ се готви за двоен успех. На първия тур претендентът на десните Гордана Силяновска - Давкова завоюва двойно повече от сегашния държавен глава Стево Пендаровски и разликата от 180 хиляди гласа мъчно ще бъде заличена.

Вътрешна македонска революционна организация - ДПМНЕ се чака да завоюва и най-вече гласове на предварителните избори, откакто построи акцията си на националистическа изразителност. Изборният ден стартира в 7:00 часа локално време и ще завърши в 19:00 часа вечерта. 17 са общо кандидатдепутатските листи.

За гласовете на етническите албанци се готвят две съществени обединения - коалиция " Европейски фронт ", отпред с Демократичния съюз за интеграция на Али Ахмети и " Влен " или " Заслужава си " на Арбен Таравари. Над 1 милион и 800 хиляди са гласоподавателите с право на глас. За да бъде определен президент е належащо да се явят минимум 40 на 100 от гласоподавателите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР