Въпреки опасенията на САЩ от планираната сухопътна офанзива на Израел

...
Въпреки опасенията на САЩ от планираната сухопътна офанзива на Израел
Коментари Харесай

САЩ продължават да снабдяват Израел с оръжие въпреки разногласията

Въпреки опасенията на Съединени американски щати от плануваната сухопътна атака на Израел против град Рафах в линията Газа, който е претъпкан с бежанци, Вашингтон продължава да дава милиарди под формата на оръжейна помощ на своя съдружник, написа в. " Вашингтон пост ".

Позовавайки се на неназовани чиновници в Пентагона и Държавния департамент на Съединени американски щати, вестникът добавя, че администрацията на президента Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в е разрешила през последните дни да се дават на Израел бомби и изтребители макар напрегнатите връзки сред двете страни.

Миналата седмица Държавният департамент е одобрил доставката на 25 изтребителя Ф-35А. Одобрена е и доставката на бомби MK84 и MK82, написа Българска телеграфна агенция,

Това демонстрира, че американското държавно управление не преглежда прехвърлянето на оръжие като средство за оказване на въздействие върху израелския министър-председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, продължава вестникът.

В момента връзките сред Байдън и Нетаняху са напрегнати. Израелска делегация трябваше да пътува до Вашингтон тази седмица. Нетаняху обаче анулира пътуването, откакто в понеделник Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри без съпротивата на Съединени американски щати резолюция, която ускорява интернационалния напън върху Израел.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР