Въпреки обявените от президента Путин смекчения, в Москва отново имаше

...
Въпреки обявените от президента Путин смекчения, в Москва отново имаше
Коментари Харесай

Протестите срещу пенсионната реформа в Русия продължават

Въпреки оповестените от президента Путин смекчения, в Москва още веднъж имаше проява. В момента дамите в Русия се пенсионират на 55 години, а мъжете на 60, само че се възнамерява повишение на тази възраст.


Комунистическата партия на Русия провежда протест срещу пенсионната промяна. На площад " Сахаров " в Москва се събраха към 6000 души на позволена от управляващите проява. Един от лозунгите гласеше " 55 години и нито минута повече ". Има се поради плануваното нарастване на пенсионната възраст за дамите от 55 на 60 и от 60 на 65 за мъжете.
Константин Опарин, стачкуващ срещу пенсионната промяна в Русия: Практически се получава, че принуждават пенсионерите да работят, а обстановката е такава, че няма работа за младите.
Демонстрантите считат още, че поради високата смъртност малко хора ще стигнат до избраната възраст и че пенсиите не са съобразени с инфлацията.

Непопулярната промяна към този момент снижи утвърждението за Путин. В сряда президентът предложи отстъпка за дамите - нарастването да бъде не с осем, а с пет години. Ако ограниченията бъдат признати, това ще бъде първата смяна в пенсионната система в Русия от 80 години насам.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР