Въпреки обявените безплатни лекарства за домашно лечение на болни от

...
Въпреки обявените безплатни лекарства за домашно лечение на болни от
Коментари Харесай

COVID центрове в София и Бургас не отпускат безплатни лекарства заради липса на договор

Въпреки оповестените безвъзмездни медикаменти за домашно лекуване на заболели от ковид, Коронавирус зоните в страната не могат да стартират работа. Това демонстрира инспекцията нa bTV в столицата и в Бургас през днешния ден, откакто в петък беше обещано заричане, че мярката потегля от понеделник.

В Бургас не могат да изписват безвъзмездни медикаменти за домашно лекуване на пациенти с ковид. Само две поликлиники са сключили контракт с НЗОК, само че към момента чакат софтуера за рецептите. В някогашната Военна болница е обособен кабинет за леки и тежки случаи на COVID-19, само че цяла зона няма по какъв начин да действа, без потокът от пациенти да се смесва.

" Това няма да се случи толкоз елементарно, а по-скоро ще бъдат насочвани от персоналните лекари без талони. Имайте поради, че тези пациенти огромна част от тях са карантинирани. Това също ще е неприятен подобен сигнал, тъй като стартира едно неконтролирано придвижване на пациенти с ковид ", съобщи шефът на II ДКЦ - Бургас доктор Александър Партенов.

Пациентите признават, че не знаят към кого да се извърнат. От Здравната каса обявиха, че организацията на ДКЦ-тата не е тяхна работа, а подписването на споразуменията е непринуден акт и избор на всяка поликлиника.

Междувременно към този момент над 20 000 умряли с COVID-19 у нас. Според математика проф. Николай Витанов повода са хората, които са заблуждавали обществото за вируса.

" Това е повече от половината ни войска, все едно че сме изгубили война ", сподели той.

По думите му има доста хора със признаци, които не се записват.

" Времето се скапва, хората се прибраха, потеглят на работа и учениците са отново на учебно заведение. Т.е. усилва се броят на местата с огромна централизация на хора. Най-големите области са Пловдив и София-град, те към момента не са във " виолетовата зона ", това е което ни държи на повърхността. Паднат ли те, изключително София-град – потъваме.

Затова прогнозата на математика е за увеличение на инфектираните при започване на октомври.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР