Въпреки обещанието на премиера Бойко Борисов, че няма да бъде

...
Въпреки обещанието на премиера Бойко Борисов, че няма да бъде
Коментари Харесай

Синдикатите все пак излизат на национален протест

Въпреки обещанието на премиера Бойко Борисов, че няма да бъде импортирано предлагането първият ден от болничния да не се заплаща, синдикатите излизат на митинг. Това стана ясно след провелото се съвещание на двата протестни комитета от КТ " Подкрепа " и КНСБ, съобщи кореспондент на БГНЕС.
" В края на месеца ще осъществяваме национални протестни действия ", сподели ръководителят на протестния комитет на КНСБ Тодор Капитанов и добави, че ще се срещнат с премиера.
" На този стадий, даже и Борисов да обещае, че няма да се внася това предложение, няма да отменим подготовката на митинга ", съобщи ръководителят на протестния комитет на КТ " Подкрепа " Любка Георгиева.
По-рано през днешния ден министър-председателят Бойко Борисов пое ангажимент предлагането на съдружния съвет служащите да заплащат първия ден от болничния си да бъде оттеглено. То няма да бъде входирано в Народното събрание, само че въпреки всичко ще бъде разисквано в Националния съвет за тристранно съдействие.
" Да накажем същински болен да си заплати той първия ден поради тарикатите – по тази причина няма да го входирам ", даде поръчка през днешния ден Борисов.
Но пък прикани хората да стартират да демонстрират непоносимост към тези, които злоупотребяват и си взимат подправени бележки от доктора.
" Нетърпимостта в хората желая да я видя. Защото като си вземре по този начин болничен – от нашите пари взима ", уточни Борисов. - " Ние в България не можем да сложим служител на реда на всеки, който излиза в болничен. Масово се лъже – " през днешния ден съм по-добре, три дни пих нурофен или аспирин.... ", добави Борисов.
Както е известно, без да е имало разискване в тристранния съвет или без да е залегнало в бюджетните закони за 2020 година, ГЕРБ и Обединени патриоти взеха решение чиновниците, а не работодателите, както е в този момент, да поемат първия ден от болничния си лист. Това провокира вълна от публично неодобрение, а двата най-големи синдиката - КНСБ и " Подкрепа " оповестиха протестна подготвеност.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР