Въпреки негативното мнение на Европейската централна банка за евентуално членство

...
Въпреки негативното мнение на Европейската централна банка за евентуално членство
Коментари Харесай

Изобщо не им пука колко голяма е корупцията: България подава молба за членство в еврозоната!

Въпреки отрицателното мнение на Европейската централна банка за вероятно участие на страната ни в еврозоната, през днешния ден финансовият министър Владислав Горанов съобщи,че няма смяна в проектите на държавното управление по този въпрос.

Според ЕЦБ страната ни се нуждае от още промени, с цел да извърши условията. Това е едно от заключенията в публикувания през днешния ден Доклад на ЕЦБ за конвергенцията, обхващащ 7 от деветте страни в Европейския съюз, които още не са приели еврото.

В края на април министър председателят Бойко Борисов разгласи, че задачата ни е до една година да влезем в чакалнята на еврозоната.

ЕЦБ обаче показва безпокойствие от огромната задлъжнялост на бизнеса, от корупцията, слабото обучение и ниската професионална подготовка.

Дори се заприказва за въвеждане на ново наложително изискване за приемане в еврозоната, особено във връзка възможна българска кандидатура - влизане в Европейския банков съюз преди приемането на общата европейска валута.

Горанов обаче очевидно въобще не счита, че нещо се е трансформирало и удостовери през днешния ден, че продължава работата по правене на пътна карта за България и установяване на периоди за приемането ни в еврозоната. Той даже заяви, че молбата за участие в по този начин наречената "чакалня на еврозоната " ще бъде подадена до 30 юни.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР