Въпреки не най-атрактивния външен вид и мирис, сапунът за пране

...
Въпреки не най-атрактивния външен вид и мирис, сапунът за пране
Коментари Харесай

Неподозираните приложения на сапунената вода

Въпреки не най-атрактивния външен тип и аромат, сапунът за пране е един от най-универсалните антисептици, който се състои напълно от естествени съставки. С него освен могат да мият и мият ръцете си – събрахме за вас няколко непредвидени хрумвания за всекидневието.

Вижте кои са те:

1. Перилен препарат

Нашите баби са си прали облеклата със сапун, само че с появяването на пералните машини, ръчното пране е останало в предишното. И е тъпо, тъй като това е чудесна опция за качествено изпиране! Има упорити петна, които не могат да бъдат отстранени, само че сапунена вода ще се оправи с всички замърсявания по облеклата " с гръм и тропот ".

2. Отстранете пръстена със сапун

Когато стегнат пръстен или брачна халка не желае да премине през пръста и е мъчно да премахнете бижуто, коства си да употребявате сапунена вода. Трябва единствено да разпенете пръста си и завъртете пръстена постепенно в двете направления. Отнема единствено няколко секунди, с цел да го свалите.

3. Средство за сапун и листни въшки

Ако вашите растения са нападнати от листни въшки, ще ги третирате със сапунена вода. Поръсете нападнатите от листни въшки растения от дъното с разтвор от сив сапун и вода (настържете сивия сапун и разбъркайте с топла вода).

Повторете процедурата в продължение на 7 дни. Това е потвърден домакински лек за листни въшки: насекомите ненавиждат миризмата на сапун.

4. Сапунена вода по време на ремонт

Преди да започнете да боядисвате стените, си коства да ги измиете авансово. Ако го извършите с разтвор от вода и сапун, можете да сте сигурни, че всички петна от нечистотия и мазнини ще изчезнат.

5. Изпаряване на огледалото

За да предотвратите прекомерно замъгляване на огледалото за баня, разтрийте го със сапунена вода и по-късно го полирайте. Тази обработка ще предотврати утаяването на водните пари след къпане.

Можете да извършите същото с прозорци и очила.

6. Откопчайте елементарно ципа

Когато ципът на панталона ви заседне, разтрийте го със сапунената вода. Сапунът няма да повреди тъканта, само че ще ви разреши да се разкопчаете доста елементарно.

7. Сапунената вода ще успокои ухапвания от комари

Комарите и мухите не обичат миризмата на сапун, тъй че в случай че нямате специфичен репелент за инсекти вкъщи, можете да сложите малко количество сапунена вода на ръцете си.

8. Неприятната миризма на обувки

Когато има неприятна миризма от вътрешната страна в обувките ви, елементарният сапун разперен във вода, може да ви помогне.

Всичко, което би трябвало да извършите, е деликатно да претриете обувките си и да ги оставите за цяла нощ. По сходен метод ще предотвратите и неприятна миризма в дрешника. Сапунена вода с мирис на лавандула да вземем за пример, ще ви бъде потребна, в случай че желаете да се отървете от досадните молци. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР