Въпреки навлизането на силиконовите ръкохватки за горещо тези от плат

...
Въпреки навлизането на силиконовите ръкохватки за горещо тези от плат
Коментари Харесай

Как да си ушием: Ръкохватка

Въпреки навлизането на силиконовите ръкохватки за горещо тези от плат към момента са най-често използвани. А какво ще кажете в случай че ръкохватката ви е съгласувана с претекстове от други кухненски аксесоари, с които не е в комплект? Или пък просто нарисувана с нещо, което харесвате?
Моето предложение е за една радостна котка, чиито форми за изобразяване изобщо няма да ви затруднят. Обяснението с думи може да не се е получило задоволително тъкмо, само че съм подготвила фотоси, които можете да разгледате в албума по-долу.

Нужни материали
2 броя - 18х18 см - бял или ярък плат
18х18 см - пъстър плат - за гърба
18х18 см - вата
8х85 см - пъстър плат за обкантване
текстилни бои

Върху белият квадрат изрисуваме претекста, който харесваме. Използваме текстилни бои, които се фиксират с нагорещена ютия. Прегъваме краищата във вътрешността, изглаждаме.

Платът за обкантване на ръкохватката прегъваме на две равни елементи (по дължина) и добре изглаждаме. После всяка половинка прегъваме във вътрешността и изглаждаме още един път (виж на фотосите в албума).

Слагаме ватата сред бялото парче и цветното. Зашиваме я на ромбчета. С парченцето, което нарисувахме обгръщаме парчето с вата, прегъваме краищата и зашиваме. Следва да обкантим ръкохватката, като в края вършим и дръжчица.

Това е. Надявам се да ви хареса.:)

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР