Въпреки намерението му днес да се завърне на поста си

...
Въпреки намерението му днес да се завърне на поста си
Коментари Харесай

Възстановеният шеф на Сметната палата не бе допуснат да се върне на работа

Въпреки желанието му през днешния ден да се завърне на поста си като ръководител на Сметната палата, Цветан Цветков не съумя да го стори, защото му бе неразрешен достъп до постройката със заповед на сегашния началник Горица Грънчарова-Кожарева. Цветков беше възобновен на длъжността с решение на Конституционния съд от предишния месец. Той обаче счита заповедта на Кожарева за оскъдна и разгласи пред публицисти, че „ ще потърси правата си по правосъден ред “. „ Не могат да ме спрат да встъпя в служба. Решението на Конституционен съд е доста ясн о – анулира освобождението ми от Народното събрание и го афишира за незаконен акт “, добави той.

Цветков разгласи още, че е възнамерявал първата му работа да бъде инспекция „ на потъналите в прокуратурата одитни отчети, свързани с " Автомагистрали " и " Монтажи ", както и други неоповестени досега, само че също пратени на държавното обвиняване “.

„ Дали са формирани по тях досъдебни производства, дали са повдигнати обвинявания против отговорните лица, които съгласно Сметната палата са открити, че са разходвали в ущърб на обществото обилни по мярка обществени запас ", изясни Цветков.

По думите му „ някой не желае да бъда позволен в Сметната палата и да установим какво се е случило в шестте месеца, в които госпожа Грънчарова-Кожарева я е управлявала ", сподели още той.

Горица Кожарева пък съобщи пред Българска национална телевизия в понеделник, че има забавени одитни отчети по времето на Цветков за към 1 милиарда лева Според него обаче, в случай че има забавяния по съответни одити, отговорността е на заместниците му, измежду които бе и самата Кожарева.

С излизането на решението на Конституционния съд на 22 юни потегли юридически спор - би трябвало ли Народното събрание да ревизира акта си, с който през януари освободи шефа на Сметната палата. Това значи, че Народното събрание би трябвало да вземе ново решение за връщането му отпред на институцията , защото решението на конституционните съдии няма възстановително деяние.

В същото време ръководещите от ГЕРБ и " Продължаваме промяната " - " Демократична България " откриха незабавна процедура за избор на управления на три регулатора - Сметната палата, Българската национална банка (БНБ) и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР