Въпреки мрачният призив на Бойко Борисов в последния момент да

...
Въпреки мрачният призив на Бойко Борисов в последния момент да
Коментари Харесай

Защо герберите не послушаха Бойко?

Въпреки мрачният апел на Бойко Борисов в последния миг да се гласоподава за претендента на ПП-ДБ Васил Терзиев на балотажа, герберите не можаха да преглътнат омразата си към „ дилетантите ”, които ги изместиха от властта и всеобщо дадоха углавен избор. Извадките от проучванията на социолозите са безапелационни – от партията на Борисов множеството не са дали своят вот, а от отишлите с отвращение до урните, съвсем половината са подкрепили левия претендент – Ваня Григорова.  
 
Цифрите сочат, че съвсем 50% от гласувалите за Антон Хекимян – 47 на 100, на втори тур са дали гласа си за Григорова.

Дали почитателите на ГЕРБ са се объркали от двата противоположни сигнала на Борисов, който първо прикани косвено своите да дадат рамо на Григорова с паметната фраза „ По-добре държавна благосъстоятелност, в сравнение с Държавна сигурност ”, а в 12 без 5 в петък даде отбой, откакто Кирил Петков го помоли за поддръжка, е въпрос на позиция.

Любопитно е, че и 25 на 100 от гласоподавателите на Вили Лилков вместо да поддържат Терзиев, са дали вота си за Григорова, въпреки че са гласоподаватели на остарялата десница.

Запознати с настройките в ГЕРБ са безапелационни, че отрицателното отношение към Кирил Петков и Асен Василев и изобщо към „ Промяната ” са били непреодолими и форсирали наказателния избор на ГЕРБ. Други пък настояват, че Борисов с половин уста е призовал за поддръжка на Терзиев, което не е било задоволителен претекст за герберите. Защото някогашният премиерн ясно даде да се разбере, в това число и нощес, откакто гласоподава, а изборният ден не бе завършил, че е натрупал доста яд към „ Промяната ”. 

Мнозина бяха шокирани, откакто минути откакто гласоподава, Борисов разясни, че доста съжалява, че е дал своя вот за Терзиев, който се оказал непризнателен. Последваха обвинявания за пазаруване на гласове в Банкя, секрети сделки и игрички.   

Всъщност беше ясно, че както и да призове гласоподавателите на ГЕРБ в Борисов, няма по какъв начин симпатизантите да скочат като един и да изпълнят наредбите му. В последна сметка всеки е дал своя вот по съвест и както е решил самичък.  

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР