Въпреки множеството предупреждения да стоят настрана от скалния монолит Улуру,

...
Въпреки множеството предупреждения да стоят настрана от скалния монолит Улуру,
Коментари Харесай

Хиляди изкачват за последно втората по големина скала в света

Въпреки множеството предизвестия да стоят настрани от скалния монолит Улуру, считан от локалното население в северната част на Австралия за заветен, хиляди хора не престават да се стичат към скалното образувание, с цел да могат да се възползват до последно от опцията да го изкачат, преди в края на месеца достъпът до него да бъде стеснен.

След траялата десетилетия акция на представители на коренните общности на 26 октомври влиза в действие възбраната за нанагорнище на известната австралийска естествена забележителност, станала известна в предишното като Айерс Рок, която цели да я отбрани от заличаване.

Включена в листата на ЮНЕСКО за международното културно и естествено завещание, 348-метровата червеникавата канара, считана за едно от чудесата на света е една от топ туристическите дестинации, без значение от своето отдалечено местонахождение.

Предстоящата възбрана притегли към нея още повече гости и сега там има повече хора, в сравнение с е имало от повече от десетилетие насам, разяснява мениджърът на националния парк " Улуру-Ката Тюта " Майк Мисо пред SBS News.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР