Въпреки младостта и сравнително ниските доходи, повече от половината представители

...
Въпреки младостта и сравнително ниските доходи, повече от половината представители
Коментари Харесай

Поколението Z няма пари, а пътува много. Как?

Въпреки младостта и относително ниските приходи, повече от половината представители на поколението Z в Съединени американски щати пътуват постоянно, като единствено за предходната година са подхванали три или повече пътувания за забавление. Това демонстрират данните на компанията Morning Consult, представени от CNBC.

Тенденцията се дължи на обстоятелството, че в този момент пътуването е по-популярно отвсякога, а представителите на поколението Z са изкушени от вдъхновяващи хрумвания за пътешестване посредством обществените мрежи, изяснява Линдзи Роушке, анализатор в региона на пътуванията и хотелиерството в Morning Consult.

" Накратко, те са отгледани в общество, в което пътуването е по-приоритетно, в сравнение с при предходните генерации. Затова " фирмите в промишлеността би трябвало да им извърнат внимание ", добавя тя.

Големи проекти, дребен бюджет

Представителите на поколението Z,  родени сред 1997 и 2012 година,  пътуват повече от представителите на поколението X и бейби бумърите и са " наедно с милениалите, които сега са във фокуса на промишлеността ", изяснява Роушке.

Но за разлика от предходните генерации, младите не чакат да получат високоплатена работа или да натрупат спестявания, с цел да пътуват. Напротив, " те намират способи да включат това в бюджета си в този момент ", се споделя в отчета на Morning Consult.

Само 11% от представителите на поколението Z, които пътуват постоянно, живеят в семейства, които печелят 100 000 $ или повече годишно, съгласно Morning Consult. Повечето (61%) споделят, че печелят по-малко от 50 000 $ годишно, сочат данните.

Но това не значи, че не се тормозят за разноските за пътешестване. В изследване, извършено измежду 4000 постоянни студенти на възраст сред 18 и 25 години, 76% от тях показват финансовите разноски като най-голямото си терзание при пътешестване.

Проучването, оповестено през март от компанията за туристически технологии StudentUniverse, демонстрира, че съвсем двама от всеки трима представители на поколението Z търсят най-евтините разновидности, когато пътуват, а съвсем половината (46%) чакат да получат финансова помощ от родителите си.

Според друго изследване от март на медийната компания Student Beans, те са склонни да понижат други разноски, с цел да пътуват. 83% от младежите възнамеряват да понижат разноските си за други цели, сочат данните в изследването.

От 2021 година до 2022 година междинните разноски на поколението Z за една покупка са намалели за мода (7%), технологии (6%) и храна (12%), до момента в който покупките им за пътешестване са нарастнали с 60%. 

" Независимо дали са в рецесия на разноските за живот или не, нищо няма да попречи на поколението Z да си вземе отмора ", се показва в отчета.

В търсене на завършения

Трите съществени претекста за пътуванията на поколението Z в Съединени американски щати са идентични с тези на другите генерации: да се провиснал, да избягат или да се отдалечат от всекидневието и да прекарат време с приятелите и фамилията си.

И въпреки всичко данните на Morning Consult демонстрират, че те са стимулирани да пътуват за завършения и културни прекарвания в по-голяма степен, в сравнение с по-възрастните генерации.

Поколението Z възнамерява да пътува по-дълго от всяка друга възрастова група, да подхваща повече пътувания в чужбина и минимум се интересува от визити тук-там, на които към този момент е било.

Музеят преди дискотеката

Според изследване на компанията за туристически технологии StudentUniverse, извършено измежду 4000 студенти постоянно образование, представителите на поколението Z от ден на ден желаят прекарванията им по време на пътешестване да бъдат значими.

Около 68% от интервюираните на възраст сред 18 и 25 години се интересуват от опознаване на нова просвета, до момента в който единствено 21 % търсят нощен живот и клубове.

Социалните въпроси също са от голяма важност, като съгласно StudentUniverse към 82 % показват, че методът на дадена страна към въпроси като правата на ЛГБТ би повлиял на решението им да я посетят.

Поколението Z и милениалите желаят и са подготвени да платят повече за басейни и места за настаняване, подобаващи за домашни любимци, съгласно отчета на Hopper " 2023 Travel Trends Report ".

А в отчет на организацията за първокласни пътувания Virtuoso се показва, че 56% от представителите на поколението Z биха платили повече за туристически компании с философия и практики, щадящи околната среда.

Как възнамеряват

Милениалите си спомнят живота без мобилни телефони и обществени медии. Но представителите на поколението Z – не.

Ето за какво доста от тях се обръщат към технологиите за ентусиазъм при пътешестване и отстъпки при резервации.

Около 62% декларират, че употребяват технологиите, с цел да спестят разноски ори пътешестване, съгласно отчета на Booking " Travel Predictions 2023 ".

Те освен вземат решения за личните си пътувания - някои от тях управляват и планирането на фамилните ваканции.

" Пътешествениците се въздействат от децата си ", споделя Дебора Франк, основен редактор на списание Luxury Magazine, пред Virtuoso. " Виждала съм доста пътувания сред майка и щерка, татко и наследник и са ми казвали, че децата дефинират къде ще отседнат и какво ще вършат. ", добавя тя.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР