Въпреки международните санкции, руската рубла успя да възстанови по-голямата част

...
Въпреки международните санкции, руската рубла успя да възстанови по-голямата част
Коментари Харесай

Ограничения и приток на валута: нобелов лауреат обясни на Си-Ен-Ен причините за възстановяването на рублата

Въпреки интернационалните наказания, съветската рубла съумя да възвърне по-голямата част от рухването си. Причината за това е както фактът, че Русия към момента получава пари от продажбата на енергийни запаси, по този начин и рестриктивните мерки за евакуиране на капитали, сподели по Си-Ен-Ен носителят на Нобелова премия по стопанска система Пол Кругман. Според него, до момента в който Западът не направи избрани жертви и не спре износа на изкопаеми горива, Русия ще бъде в неприятна, само че много търпима позиция.

Интересното е, че рублата възвърне по-голямата част от спада си, Пол. Как това стана допустимо, като се имат поради всички интернационалните наказания, предопределени да окажат напън върху съветската стопанска система?

Пол Кругман, Нобелов лауреат по стопанска система: Част от отговора е, че парите към момента текат в Русия. Въпреки че руснаците са откъснати от доста неща, в това число лъвския дял от интернационалната банкова система, парите се вливат в страната от продажбата на нефт и изключително газ. Така те получават твърда валута, която могат да употребяват – долари и евро.

Освен това те вкараха доста ограничавания: за руснаците е доста мъчно да изнасят пари от страната, а за задграничните вложители е мъчно и в действителност невероятно да изтеглят средствата си оттова.

С други думи, руснаците взеха незабавни ограничения, които са мъчителни, само че явно не са задоволителни, с цел да ги докарат до провал. Така че до момента в който износът на тези изкопаеми горива не бъде спрян, Русия ще има противен, само че търпим проблем.

И в този подтекст всеки би трябвало да направи това - и тук приказвам за свободния свят, тъй като точно той се опълчва на Владимир Путин. И в случай че този доста свободен свят не е в положение да направи някакви жертви, тогава ние не можем да се оправим с работата си.

Пол Кругман беше с нас. Благодаря доста.

Пол Кругман : Благодаря.

Превод: В. Сергеев

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР