Въпреки лошото време и правителствената криза можем да си помечтаем

...
Въпреки лошото време и правителствената криза можем да си помечтаем
Коментари Харесай

На море на къмпинг: Колко ще ни излезе почивката?


Въпреки неприятното време и държавната рецесия можем да си помечтаем за мечтаната лятна отмора. Но и там нещата не са розови, тъй като високите цени на горивата оказват въздействие на къмпинг туризма.

В някои от известните, само че отдалечени места за къмпингуване по Южното Черноморие началото на сезона се бави извънредно доста.
Снимка: btvnovinite.bg

В къмпингите край Созопол обаче са оптимисти, че наклонността да се усилват хората, които разчитат на този вид отмора ще се резервира и тази година.

Дъждът може да е прогонил всеобщият екскурзиант, само че не и върлите къмпингари като Славчо Христов. Той се е увлякъл по този тип отмора около Коронавирус карантината.

Славчо обаче споделя, че „ дори доста не пътувам с колата в този момент, тъй като въпреки всичко съм пенсионер. Нали има пенсиите не ги усилиха, а бензинът се усили, тъй че по-скъпо ни излиза в този момент “.
Снимка: btvnovinite.bg

Средно нощувката на вечер в кемпер или каравана излиза от 55 до 80/100 лева, а бунгало е 200-300 лева на вечер, като множеството къмпинги имат условие за най-малък брой нощувки – най-малко три или пет, а в последните 2 години се усилиха хората, които както вие ги наричате караванаджии, избират този тип отмора.
Снимка: btvnovinite.bg

Има лек приръст на караванаджии, само че се разчита главно се разчита на постоянни клиенти, сподели шефът на къмпинг Ангел Марашлиев.

Вижте повече във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР