Въпреки кризата, някои фармацевтични компании казват, че са останали почти

...
Въпреки кризата, някои фармацевтични компании казват, че са останали почти
Коментари Харесай

Фарма компаниите не усещат сътресения в бизнеса

Въпреки рецесията, някои фармацевтични компании споделят, че са останали съвсем незасегнати от нея, предава Ройтерс.

Сред тях е основаната в Кеймбридж AstraZeneca, която удостовери упованията си за облаги и развиване през 2020 година, за разлика от голям брой други бизнеси по света, които ревизираха надолу прогнозите си. По-високото търсене на някои медикаменти бе един от белезите на потребителското държание в първите дни на оповестяването на карантинни ограничения на всички места по света, което укрепи приходите в този бранш. А от AstraZeneca означават, че веригата им за доставки се е оказала устойчива на свръхтърсенето.

Всички интервенции на AstraZeneca в Китай се върнаха към естествените си равнища, а продажбите бяха подкрепени в кратковременен проект посредством запълване на запасите от страна на дистрибуторите на медикаменти.

Очакванията на фармацевтичния производител са за 8,4% растеж в приходите през тази година. Акциите на компанията набъбнаха с към 1,5% след оповестените резултати за предстоящ напредък.

Фармацевтичните колоси Bayer и Novartis също следят растеж при търсенето през първото тримесечие и отдават триумфа си на запасяването на лечебните заведения с медикаменти заради пандемията. 

Продажбите на продуктите на AstraZeneca за първото тримесечие са нарастнали със 17% до 6,31 милиарда $, което е повече от упованията на анализаторите за доходи от 5,89 милиарда $.

Иновативните способи на лекуване на диабет, сърдечни болести и рак, спомогнаха на бизнеса на компанията да регистрира напредък за трета поредна година.

Приходите от Китай, основен район за AstraZeneca, набъбнаха със 17% до 1,42 милиарда $, което съставлява към 23% от общите доходи.

Подобно на други производители на медикаменти, AstraZeneca тества две от утвърдените си лекувания като терапия, с цел да помогне при пандемията, заразила до момента над 3,1 милиона души и умъртвила над 218 000 души.+
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР