Въпреки конфликта в Украйна, Москва разполага с достатъчно ресурси, за

...
Въпреки конфликта в Украйна, Москва разполага с достатъчно ресурси, за
Коментари Харесай

Путин: Русия е в състояние да посредничи в азербайджанско-арменския конфликт

" Въпреки спора в Украйна, Москва разполага с задоволително запаси, с цел да посредничи в спора сред Армения и Азербайджан ", съобщи съветският президент Владимир Путин, съобщи БГНЕС.

Повече от 200 души бяха убити, преди да се разгласи преустановяване на огъня.

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев съобщи пред Путин, че спорът се е " нормализирал ". Русия е боен съдружник на Армения, само че също се стреми към другарски връзки с Азербайджан.

На въпроса дали Русия разполага с ресурсите да упражнява въздействие в района, Путин отговори, че Русия разполага с задоволително.

Армения изиска от Организация на Договора за групова сигурност (ОДКС) да се намеси, само че до момента тя единствено е изпратила в района екип за определяне на обстоятелствата.

" Разбира се, ние сме доста недоволни. Очакванията, които имахме, не се оправдаха ", съобщи ръководителят на Народното събрание Ален Симонян пред националната телевизия, като оприличи ОДКС на револвер, който не стреля с патрони, съобщи Интерфакс.

Като означи, че Армения има и контракт за взаимопомощ с Русия, той сподели, че " чакаме по-осезаеми стъпки от нашите съветски сътрудници, а освен изказвания или половинчати думи ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР