Въпреки грейналото от щастие лице на Васил Терзиев вчера, когато

...
Въпреки грейналото от щастие лице на Васил Терзиев вчера, когато
Коментари Харесай

Вотът в неделя става непредсказуем

Въпреки грейналото от благополучие лице на Васил Терзиев през вчерашния ден, когато предварителните резултати му даваха двойна преднина пред Ваня Григорова, през днешния ден обстановката наподобява радикално друга. „ Вотът в неделя е непредсказуем! ”, оповестиха пред Lupa.bg столични социалисти. На същото мнение тази заран се оказаха и социолозите, като подчертаха, че разлика от 9% в София е изцяло преодолима.

Какъв е главният мотив за тази оптимистична за Григорова прогноза - тя взима доста над алената листа и надлежно има капацитет да пораства. Най-много гласове представителката на Обединената левица е отмъкнала от Възраждане и ГЕРБ. На пръв взор звучи парадоксално за какво последователите на Бойко Борисов са дали гласа си за съперника, само че и тук обяснението е просто.

Структурата на ГЕРБ в София приема кандидатурата на Антон Хекимян като натрапена в последния миг. Осван това хората на Бойко Борисов ненавиждат „ Продължаваме промяната ” поради „ сглобката ” и изобщо всички взаимни отстъпки и негативи, които герберите би трябвало да преглътнат, и това отприщва самобитен протестен избор.

„ Въпреки неналичието на поддръжка от страна на Корнелия Нинова, която през вчерашния ден не благоволи да застане до претендента на левицата в София, Ваня Григорова има всички шансове да пробие ”, уверени са в софийската организация на Българска социалистическа партия. Междувременно Lupa.bg научи, че слуховете, че Григорова заплашва стола на Корнелия Нинова в столетницата, към този момент са безпочвени. „ Тази теза я пуска Кирил Добрев, и то единствено с цел да нервира Нинова ”, обясниха социалисти.

Освен това самата Ваня най-малко към този момент нямала никакви упоритости да застава отпред на Българска социалистическа партия. " Тя даже не е член на партията. За да се кандидатира за ръководител, би трябвало да натрупа най-малко 7-8 години стаж в структурите ”, подчертаха от „ Позитано ” 20.

В Българска социалистическа партия тържествуват и по друга причина – че претендентът на ГЕРБ в София безславно отпадна от конкуренцията. „ Бойко е прободен в сърцето в София, неговата витрина - по тази причина мълчи, тъй като няма какво да каже ”, злорадстват алените.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР