Въпреки гражданското недоволство срещу подмяната на паветата на столичния бул.

...
Въпреки гражданското недоволство срещу подмяната на паветата на столичния бул.
Коментари Харесай

Булевард Прага все пак ще бъде асфалтиран

Въпреки гражданското неодобрение против подмяната на паветата на столичния бул. „ Прага ”, теренът ще бъде асфалтиран. За полагането на асфалт се е оповестил и експертен съвет на Министерството на културата, осведоми заместник-кмета по превоз Евгени Крусев през днешния ден, откакто инспектира ремонтните действия в сектора, съобщи Дарик.

Сред причините на общината за подмяната на паветата с асфалт е фактът, че наоколо до столичния бул. се намират едни от най-важните лечебни заведения у нас и напредването на колите за спешна помощ би трябвало да е оптимално удобно. От друга страна съгласно Крусев полагането на асфалт ще понижи шума от прекосяването на транспортните средства по бул. " Прага ".

" Вчера стартира полагането на първия слой от асфалтовата настилка, която ще бъде на бул. " Прага ". Във връзка със самата настилка Столична община изпрати несъгласие на мнението на Министерството на културата и надлежно Министерството се съобрази с нашите доводи и в петък беше извършен експертен съвет, на който се взе решение да се разреши тук да се постави асфалтова настилка и продължава асфалтирането на бул. " Прага ", изясни Крусев.

До края на седмицата дават обещание пътното платно да бъде готово и придвижването да бъде възобновено, като ще продължи работата по тротоарите.

" Нашите съществени доводи да защитим асфалтовата настилка е, че този бул. е обвързван с асфалтирани улици - " Георги Софийски " и Петте кюшета. Тук минават няколко доста натоварени тролейбусни линии, които надлежно се нуждаят от хубава настилка, с цел да бъде напредването на хората оптимално удобно. Най-важните лечебни заведения в страната са в региона и задачата да се обезпечи оптимално удобно прекосяване на всички коли от тук ", уточни още зам.-кметът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР