Въпреки факта, че породата кане корсо e създадена от темпераментните

...
Въпреки факта, че породата кане корсо e създадена от темпераментните
Коментари Харесай

Характер и поведение на кане корсо

Въпреки обстоятелството, че породата кане корсо e основана от темпераментните италианци, тези кучета са с уравновесен темперамент и другарски настроени със постоянна и устойчива душeвност. Те безусловно не се характеризират както с импулсивност, по този начин и с неразумна експанзия и плашливост.

Кане корсо постоянно избират един " стопанин " за себе си и стават безпределно отдадени на него. Но това не им пречи да бъдат доста другарски настроени към всички членове на фамилията. Кучетата са извънредно положителни с децата.

Това е улеснено от вековната роля на овчарското куче, деликатно охраняващо стадата с дребните им. По темепрамент кане корсо са търпеливи с непознатите деца и техните лудории. Ако тяхното държание тормози кучето прекалено много, то може да се опита да си тръгне. Но когато няма такава опция, добродушно понася всички досади.

Забраната за нахлуване на слаби и дребни човеци, заложена в породата на генетично равнище, и разрешава елементарно да се схваща с други домашни любимци: котки, кучета и даже птици. Други кучета също се третират с другарство и любознание. Те могат да нападат единствено в отговор на открита експанзия или когато чужд посегне на тяхната територия.

Породата не понася дълга разлъка със стопанина. Те могат да станат толкоз тъжни, че да отхвърлят храна и даже да умрат. Но това не е ревностна порода, тъй че не се тревожете за вероятните му прояви на нарцисизъм.

На човек, който не е осведомен с породата, може да наподобява, че заради забележителния си размер тези кучета са много флегматични и неактивни. Всъщност е тъкмо противоположното: макар външната съвестност, кане корсо са прочувствен и дейни, обичат дългите разходки и игрите навън. Те постоянно съвършено усещат измененията в настроението на притежателя и другите, умеят да демонстрират обич и позитивни страсти към тях.

Мнозина може да имат въпрос: по какъв начин могат такива кучета да съчетаят качествата на надеждни и смели бранители? Това е елементарно обяснимо. кане корсо има добре развъртян разсъдък и дарба да проучва стремително обстановката. Поради това те елементарно разпознават настроението на другите във връзка с обектите на тяхната отбрана.

Кане корсо в никакъв случай няма да вземе нищо от ръцете на непознати. Чувства заплахата доста добре, има гневен нюх и може да предизвести притежателя за нея. Но кучето в никакъв случай не демонстрира експанзия към гостите на територията си, само че ги държи под око от самото начало.

 Кане корсо

Най-малката смяна в настроението и опасност против „ своите “ незабавно ще бъдат последвани от страховито предизвестие под формата на ръмжене или лай. В този случай кучето в никакъв случай няма да нападна първо, а ще чака офанзива в своята посока или заповед на притежателя. Това е част от характера на кане корсо.

Дори кане корсо е малко евентуално да нападна незабавно непознатите, които са влезнали в къщата, само че може да събори, без да ухапе никого. Въпреки това, за множеството от тях евентуално би била задоволителна една застрашителен взор на ръмжащия и лаещ колос.

Вижте още:

- Как се гледа кане корсо

- Дресура на кане корсо

- Колко живее кане корсо

- Цени и разгласи за кане корсо

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР