Въпреки факта, че Мейн Куун са сред американските породи котки,

...
Въпреки факта, че Мейн Куун са сред американските породи котки,
Коментари Харесай

Характер и поведение на Мейн Куун

Въпреки обстоятелството, че Мейн Куун са измежду американските породи котки, доста от техните стопани означават, че котките от тази порода имат типично съветски характер, колкото и необичайно да звучи това на пръв взор. Те са сладки животни, които са доста издръжливи, с гъста като вълна четина и мощен торс, а също така се приспособяват доста елементарно към ниските температури.

Характер и държание на Мейн Куун

Характерът на котката Мейн Куун е много спокоен и балансиран, като макар игривото им държание, са много послушни котки и в никакъв случай няма да създадат някакви бели. По това си причат със сибирската котка. Имайки поради външния тип на питомците, те наподобяват егоистични и безразлични, само че това е много неправилно.

Причината за това ненапълно е, че тези любимци са недоверчиви, като им би трябвало време с цел да свикат с новите хора в живота им. Обожават да прекарват времето си до стопанина, само че не и на ръцете му. Безспорно преимущество на тези животни е това, че бързо се социализират, само че и се схващат добре с другите питомците. Тук може да се случи сприятеляване на котка с куче.

 Поведение на Мейн Куун

Спокойно можете да се разхождате с Мейн Куун на каишка, даже в случай че на открито е дъждовно. Някои от стопаните даже споделят, че техните котки от тази порода не се опасяват от водата, като постоянно одобряват душ дружно с тях или бутат водата сами с лапа. Характерна специфичност на Мейн Кууните е това, че елементарно качват килограми, като по този начин да вземем за пример мъжките могат да стигнат до 10 кг, а женските - 7 кг. Ако прибавим към това атлетичният им външен тип и гъстата четина, то можем да си създадем разумния извод, че тези котки наподобяват доста едри и даже застрашителни за непознатите хора.

Отстрани е занимателно да наблюдавате държанието на Мейн Куун, като да вземем за пример занимателните и благи пози, които заемат по време на сън. Ако имате посетители, тогава не се тревожете за държанието на питомците ви. Въпреки че са малко по-предпазливи към непознатите хора, това не значи, че ще тръгнат да ги драскат, защото са възпитани и не биха си разрешили такова безчинство. Като цяло котките Мен Куун имат спокоен манталитет, само че и са много съобразителни любимци. Не драскат мебелите, както вършат нормално другите животни, като е същинско наслаждение да ги възпитавате.

 Котка Мейн Куун

Въпреки че е едра котка, няма да ви пречи в никакъв случай, защото усеща настроението на стопанина си. Мейн Куун са самостоятелни и независими котки, които просто си проличава, че имат аристократична кръв. Лесно се схващат и с другите домашни любимци, защото са отзивчиви и намират общ език с всички. Те са подобаващи котки за деца.

Въпреки това са свободолюбиви и имат потребността от задоволително пространство. Не са домакински любим за апартамент, който е дребен. В къща развъждането на Мейн Куун ще е по-лесно.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР