Въпреки дъжда и прохладното време днес в 17:57 часа българско

...
Въпреки дъжда и прохладното време днес в 17:57 часа българско
Коментари Харесай

Днес настъпва астрономическото лято

Въпреки дъжда и прохладното време през днешния ден в 17:57 часа българско време публично ще посрещнем астрономическото лято. От тази сряда денят става по-дълъг от нощта.

Средната дълготрайност на първия формален летен ден ще бъде 15 часа и 19 минути, само че поради облаците и дъжда, които прогнозата на Националният институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките планува, няма да се радваме на типично лятно време.

Лятото, като останалите 4 сезона, дължи характерностите си на наклона на земната ос по отношение на равнината, в която се движи Земята.

Заради този надолнище другите елементи на планетата са подложени на друго осветление от Слънцето.

Лятното слънцестоене бележи началото на лятото в Северното полукълбо към 21 юни и към 22 декември в Южното полукълбо. То приключва с есенното равноденствие към 23 септември в Северното полукълбо и към 22 март в Южното полукълбо.

 Астрономическо лято

Според множеството метеорологични прогнози от през днешния ден дъждовете ще стартират да стопират и за разлика от други години, когато летните температури са идвали надалеч преди 21 юни, тази година това ще е денят, който ще означи стоплянето в страната ни.

По-топлите температури идват още от на следващия ден, а най-топлия ден за юни се чака да бъде идващият четвъртък, когато междинните температури за страната ще доближат 29 градуса.

До края на месеца се предвиждат междинни температури от към 27 градуса.

Очаква се тази година месец юли да бъде по-топъл от юни, като най-високите стойности ще са сред 30 и 37 градуса, а най-ниските – сред 15 и 17 градуса.

 Лято

В нашите морски курорти температурите ще са изцяло подобаващи за летен отдих и ще доближат приблизително месечните с към 1-2 градуса над нормалните си стойности.

Валежите през юли ще бъдат в границите на нормалното, като се чака леко захлаждане през третата седмица от месеца и летни стихии.

Според прогнозите най-горещият месец тази година ще бъде август, когато температурите ще се движат сред 35 и 38 градуса. Това ще е най-подходящия месец за лятна отмора, като се чака тогава времето да се утежни за малко през третата седмица от месеца.

Вижте още:

- Талисманите за огромен шанс това лято;

- Избери цветя и виж какво те чака това лято;

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР