Въпреки дъжда десетки присъстваха на погребението на Кирил Рашков, по-известен

...
Въпреки дъжда десетки присъстваха на погребението на Кирил Рашков, по-известен
Коментари Харесай

Цар Киро засенчи изборите, оркестър и 100 лимузини след ката...

Въпреки дъжда десетки участваха на погребението на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, на Централни гробища в Пловдив, видя кореспондент на „ Марица “. Траурният парк отесня и се пръсна по шевовете от лъскави коли на близки на семейството Рашкови.



Тялото на Цар Киро бе съпроводено с върволица от хотела му до Понеделник пазара, през бул. „ Мария Луиза “ до гробището. Шествието с десетки коли затрудни придвижването по булеварда, само че полицията се намеси, с цел да не вървят по пътя и да основават предпоставки за произшествия. Пред катафалката с тленните остатъци пък имаше оркестър.



След като процесията дойде, най-близките до Цар Киро участваха на опелото му, което бе отслужено в храм „ Свети Архангели “ до входа на Централните гробища. Извън храма останаха по-голяма част от пристигналите да се простят с Рашков. След опелото доста коли се насочиха към гробното място – там, където е заровен татко му, а в съседство и неговия наследник Иван. На погребението присъстваше и дъщерята на Цар Киро – Събка, която бе пусната по мотива от Сливенския затвор, където излежава присъда.



На Централни гробища имаше засилено полицейско наличие, беше обезпечена и частна защита.



Припомняме, че ромският барон издъхна към 02.30 на 2 април на 78-годишна възраст. Причината за гибелта му бе сърдечна непълнота.



Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР