Въпреки че знаем, че трябва да нанасяме слънцезащитен крем, за

...
Въпреки че знаем, че трябва да нанасяме слънцезащитен крем, за
Коментари Харесай

Какво да правим, когато кожата ни се бели?

Въпреки че знаем, че би трябвало да нанасяме слънцезащитен крем, с цел да се предпазим от нездравословните UV лъчи, това постоянно бива забравено.

За страдание, резултатът е слънчево изгаряне, което постоянно води до белене на кожата.

Няма нищо занимателно в беленето на кожа след изгаряне, написа Тялото ви боли, изглеждате като че ли имате люспи по себе си и не може да извършите нищо друго, с изключение на да изчакате. Трима специалисти разкриват за какво кожата ни се бели, по какъв начин да я третиранме, дали е добре да премахнем мъртвата кожа и по кое време би трябвало да отидем на кожен лекар.

Защо кожата се бели след изгаряне?

Слънчевото изгаряне се случва, когато кожата ви е изложена на прекалено много слънчева светлина и е засегната от UV лъчите. Често след слънчевото изгаряне може да забележите известно лющене на епидермиса, с цел да може новата кожа да излезе на повърхността.

Според кожния лекар доктор Денди Енгелман, пилингът на кожата ще стартира почти три дни след първичното изгаряне. Естетикът Кандис Миеле добавя, че кожата стартира да се ексфолира, с цел да се отърве от всички изгорени и повредени кафези. След като този развой стартира, той нормално би трябвало да завърши в границите на една седмица.

Как да третирате пилинга?

"Лющещата се кожа е повредена и се пробва да се възвърне, тъй че е значимо да се тренира деликатно ", споделя кожният лекар Елиз Лав пред InStyle.

Миеле предлага първо да си вземете студен душ, защото горещата вода може в допълнение да повреди кожната преграда. Освен това тя акцентира значимостта да поддържата кожата си хидратирана от вътрешната страна на открито, тъй че с изключение на да увеличите приема на вода, не забравяйте да употребявате хидратиращи артикули за грижа за кожата, с цел да третирате засегнатата област.

При разчистване, доктор Лав споделя да се пазите от грубите сапуни, с цел да предотвратите раздразнение на зоната. Вместо това използвайте нежно почистващо средство за тяло, като лосион или душ гел, и нежно почистващо средство за лице. След това, с цел да тонизирате кожата, доктор Енгелман споделя да се търси формула без алкохол. Може да заложите на артикул, който има алое, с цел да успокоите изгорялата, лющеща се кожа. Съставката оказва помощ за навлажняване и омекотяване.

След като кожата е изцяло почистена, е време да употребявате по-плътни хидрататори. Д-р Лав споделя да потърсите успокояващи кремове или хидратиращ овлажнител. Според нея, би трябвало да ги прилагате няколко пъти денем, с цел да се предотврати сухота.

Последно, само че сигурно не по значимост, е слънцезащитата. Когато към този момент сте изгоряли, останете няколко дни вкъщи, с цел да позволите на кожата да се възвърне и да предотвратите повторни проблеми. Ако въпреки всичко ви се наложи да излизате, използвайте какъв брой се може по-висок фактор на слънцезащитен крем както върху лицето, по този начин и върху тялото.

Може ли сами да белим кожата си?

Ако има мъртва кожа, която се отлепва от тялото ви, може да ви се прииска да я премахнете. Въпреки голямото ви предпочитание, би трябвало да устоите на изкушението.

"Оставете кожата сама да се лющи и да се отдели. В противоположен случай рискувате да я обелите прекомерно рано и да увредите хубавичко кожа изпод ", предизвестява доктор Енгелман. Ако в действителност ви тормози, може деликатно да нанесете лек лосион с алое или различен успокоителен овлажнител и да оставите по-отпуснатите части кожа сами да се отделят.

Пилингът на кожата освен може да раздразни и в допълнение да повреди кожата ви, само че има и естетически странични резултати. Миеле предизвестява, че това може да аргументи хиперпигментация. Тя поучава да се придържате към отнасяне на зоната с хидратиращи артикули всеки ден.

Кога да посетим кожен лекар?

Докато пилингът е постоянно срещан непряк резултат от слънчевото изгаряне, други признаци могат да бъдат по-сериозни. Подуване, формиране на мехури, струпеи, тресчица и настинка, пристъп и дезориентация са сигнали, че слънчевото ви изгаряне може да е по-сериозно. Ако признаците не се подобрят в границите на няколко дни, би трябвало неотложно да посетите доктор.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР