Въпреки че здравословното хранене напоследък е много популярно, трябва да

...
Въпреки че здравословното хранене напоследък е много популярно, трябва да
Коментари Харесай

Прочетете защо и кога плодовете са опасни за здравето ни

Въпреки че здравословното хранене в последно време е доста известно, би трябвало да се внимава. Така да вземем за пример храни и питиета, които се популяризират за потребни, в действителност може да ни донесат повече щета. Последната изненада идва от специалистът по диететика и хранене на Елена Чедиа.
Тя показва, че някои хора употребяват неправилно плодовете, което води до проблеми. По думите ѝ плодовете би трябвало да се употребяват заран. Факт е, че наситени с натурални захари, плодовете са източник на огромен брой въглехидрати - хранителни субстанции, чието усвояване покачва равнището на захар в кръвта и затова задейства производството на инсулин.
Диетоложката отбелязва, че инсулинът пречи на разграждането на мазнините в организма, което е безусловно нежелателно през нощта. Хората, които са с наднормено тегло, мечтаят да понижат тежестта си, и е изключително значимо да не ядат сладки плодове в по-късен миг от деня - в противоположен случай няма да се получи отслабването и даже мазнините в тялото могат да се усилят. "Нямате потребност от ябълка за нощта, по-добре е да изпиете чаша мляко, тъй че до момента в който почиване, равнището на захарта и инсулин в кръвта на човек да са ниски. Високото равнище на инсулин по-късно ще способства за това, че човек ще натрупа мазнини през нощта ", сподели експертката.Тя прибавя, че хората с наднормено тегло би трябвало да употребяват по-малко плодове като сладки ябълки, банани, грозде, авокадо, макар че е невероятно изцяло да се отстраняват тези плодове от диетата. Най-полезно е да употребявате плодове като лека закуска сред храненето заран и на обед, обобщава лекарката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР