Въпреки че всички го имаме, децата са особено надарени с

...
Въпреки че всички го имаме, децата са особено надарени с
Коментари Харесай

10 начина да култивираме детската интуиция

Въпреки че всички го имаме, децата са изключително надарени с едно по-друго познание, което ги води. Както и да го наречете - вътрешен глас, сила, трептения, дух, въртешен глас или просто мъдрост, способността да усещаме и използваме това би могла да бъде култивирана, написа mothering.com.

Ето няколко метода, които ще оказват помощ на децата ви да се доверят на вътрешния си глас:

1. Говорете за това. Децата са родени, чувствайки тези трептения, и в случай че не ги назовем и не им кажем, че фактически съществуват, те ще стартират да ги пренебрегват.

2. Помолете детето си да ви споделя, когато има положително или неприятно предусещане. Уважавайте го, без значение дали вие усещате друго - те могат да виждат неща, които вие - не.

3. Заедно с децата си живейте за мига. Колкото по-млади сме, толкоз е по-лесно. Малките не схващат нито предишното, нито бъдещето. Има единствено в този момент. Да живееш за момента е най-голямата премия за вътрешните ни чувства.

4. Разрешавайте на децата си да демонстрират яд и неспокойствие. Не ги цензурирайте или прекъсвайте, до момента в който го вършат в обстановка, която го изисква. Това не значи да позволявате обиди или крещене (които провокират токсична енергия), само че знанието, че те имат същински усеща, които би трябвало да бъдат комуникирани, е здравословно. Да се вслушате в тях и да ги почитате, е метод, по който ги защитавате.

5. Когато сте уплашени или имате тревожни чувства, говорете с децата си за тях. Просто, тъй като не им го казвате, не значи, че те не го усещат. Когато им обясните, че имате персонален проблем и те не са част от него, това ще им даде спокойствието да имат своите персонални сходни моменти.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР