Въпреки че връзката между кръвната група и характера не е

...
Въпреки че връзката между кръвната група и характера не е
Коментари Харесай

Хранене според кръвната група

Въпреки че връзката сред кръвната група и характера не е потвърдена научно, японците имат вяра, че тя издава нещичко за личността на индивида, дефинира кои храни да употребява и кои да заобикаля. Играе решаваща роля освен за физиологичната, само че и за любовната съгласуемост. Идеята, че кръвната група се асоциира с личността поражда през 1920 година и от този момент става все по-популярна.

В профила на потребителите на обществени мрежи в редица азиатски страни даже съществува поле " кръвна група ". В кръвта е ключът към биохимичната еднаквост. Защо тогава да не може по нея да се съди и за главните характерности на личността?
0-ва кръвна група

Качества : амбициозни, самоуверени, мощни.

Недостатъци : арогантни, нечувствителни, самодоволни.

Характер: хората с нулева кръвна група са родени водачи, измежду тях постоянно има и положителни спортисти. Те са контактни, експресивни и буйни натури. Имат неутолим вкус за триумф и не се опасяват да рискуват или да залагат.

Хранене: група 0 е най-древната и най-разпространената. Според теорията, тя е съществувала още при кроманьонците. Хората с тази група имат мощна храносмилателна система и имат по-бърз метаболизъм. Затова умерено могат да употребяват храни, богати на протеини, като месо, птици и риба, множеството плодове и зеленчуци. Добре е да лимитират използването на млечни, тестени артикули и самун, а също на патладжан, брюкселско зеле, ягоди и картофи.

Подходящите спортове: тичане и футбол.
Кръвна група А

Качества: консервативни, интровертни, резервирани, търпеливи, перфекционисти.

Недостатъци : вманиачени, педантични, твърдоглави.

Характер: в японската просвета хората с група А постоянно се дефинират като " пешки ", тъй като служат правилно и са извънредно лоялни. Затворени са и не обичат да приказват за възприятията си. Много от тях са прекомерно съществени и спят неприятно. Въпреки че имат качества на водачи, рядко поемат водачеството, тъй като стресът въздейства доста мощно върху така и така опънатите им нерви.

Хранене: хората с кръвна група А, които са се появили сред 25-15 000 година прочие Хр. Този вид хора са наречени " земеделци ", тъй като избират вегетарианска храна. Във всеки случай някои от тях са принудени да се борят против влечението си към обичайните храни като месо и картофи, тъй като за тях е целесъобразно да употребяват колкото се може повече сурови плодове и зеленчуци, както риба и множеството житни храни. Препоръчително е да заобикалят сурова риба и царевица.

Подходящите спортове: гимнастика и йога.

Кръвна група B

Качества: изобретателни, гъвкави, буйни, индивидуалисти, оптимисти.

Недостатъци: разсеяни и ненапълно безотговорни.

Характер: Хората с кръвна група В са симпатични, зачитат непознатото мнение и заобикалят борбите. Заради лесната им пригодливост и еластичност от тях стават положителни другари. Но мъжете с група В имат по-различна популярност и в някои азиатски страни ги възприемат като несъответствуващи претенденти за сватба, тъй като са прекомерно разкрепостени, егоистични и нестабилни.

Хранене: защото са предразположени към разнообразни заболявания, хората с група В, появили се сред 15-10 000 година прочие Хр., не трябва да претрупват храносмилателната си система. Добре е да заобикалят месо и изключително пилешко. Въпреки че минава за постно, пилешкото месо съдържа аглутиниращ лектин – вещество, което нападна кръвта и може да докара до инсулт и имунни нарушавания. За да са здрави, хората с кръвна група B би трябвало да употребяват разнообразна храна и да се движат повече.

Подходящите спортове: тичане и плуване.
Кръвна група AB

Качества: спокойни, събрани, интровертни, рационални.

Недостатъци: сериозни, нерешителни, непримирими и студени.

Характер: Хората с кръвна група АВ са чаровни и спонтанни. При тях възприятията постоянно надвиват над разсъдъка. Минават за духовни персони и даже за малко ексцентрични. Не обичат да се подчиняват на правила. Когато се почувстват прекомерно притиснати, нарушават нормите и работят по своя си метод.

Хранене: Хората с тази кръвна група са се появили едвам преди 1000-1500 година Дотогава се е считало, че съществуват единствено три кръвни групи. Представителите на тази рядка група имат сензитивен корем и е добре да заобикалят пилешкото, говеждото и свинското месо. Препоръчителна е потреблението на морски блага, соеви и млечни артикули, както и на разнородни плодове и зеленчуци. Да се издбягват лимони, кокос и царевица.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР