Въпреки че вчера трябваше да са готови с резултатите от

...
Въпреки че вчера трябваше да са готови с резултатите от
Коментари Харесай

Крият проверката на Горанов

Въпреки че през вчерашния ден трябваше да са подготвени с резултатите от инспекцията на жилищата на финансовия министър Владислав Горанов, а по закон срокът за всички инспекции по имуществените заявления на властта изтече още на 8 декември, от КПКОНПИ отхвърлят да оповестят заключенията си. Комисията изиска от в.Сега да пожелае допуск по Закона за достъп до социална информация.

Явно концепцията е въпросът да се замотае за след празниците, когато обаче над 2 млн.български водачи ще получат честититки с фрапантно по-високи налози за колите си, а в 140 града - и за главните си жилища. Напомняме, че Владислав Горанов населява апартамент на бизнесдама, която е брачна половинка на кръстника му и топмасон Иван Сариев, закупен на над двойно по-ниска цена от компания на шефа на КРИБ Кирил Домусчиев в неговия ултра първокласен затворен комплекс ЕСТЕ в Изток.

Синът на отдалата безплатно 181,4 кв.м жилище и гараж е назначен в министерството на финансите на Горанов персонално от него и то като участник в комисии по отдаване на публични поръчки. Горанов има още 3 жилища, едно от които не е упоменал в декларацията си пред КПКОНПИ, макар че е задължен по закон, а то съществува в имотния указател.

Още по-скандално е, че ипотеката за жилищата на непостижима за него стойност е изплатена подозрително бързо, макар 6-цифрената си стойност, като банка по заема е ДСК, през която до момента в който Горанов е началник на отдел Социални заплащания в Министерството на финансите, минава забележителна част от обществените заплащания на хазната, както призна и изпълнителен шеф на самия трезор.

От прокуратурата, която разпореди на КПКОНПИ инспекцията, която комисията бе длъжна и сама да направи по закон, също признават пред Сега, че не са получили резултат.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР