Въпреки че това е добра новина за хуманното отношение към

...
Въпреки че това е добра новина за хуманното отношение към
Коментари Харесай

Кожените палта са забранени: в опасност ли е кожухарската индустрия в ЕС?

Въпреки че това е добра вест за хуманното отношение към животните, съществуват опасения по отношение на икономическото влияние на евентуалната възбрана, защото Европейски Съюз е един от водещите производители и търговци на кожи.

Европейската гражданска самодейност Fur Free Europe приканва за възбрана на развъждането на животни за кожи и продажбата на кожи в целия Европейски съюз.

Инициативата събра повече от 1,5 милиона подписа в 18 държави-членки на Европейски Съюз и беше показана в Европейския парламент в четвъртък от комисиите по вътрешен пазар и отбрана на потребителите (IMCO) и по земеделие и развиване на селските региони.

Практически цялостната възбрана в Европейски Съюз ще докара до затварянето на хиляди ферми и ще принуди доста производители на облекло да преминат към произвеждане на сбирки без кожа или с изкуствена кожа.

Петицията има за цел да отбрани животните, само че някои специалисти показаха угриженост по отношение на вероятното ѝ икономическо влияние, поради забележителната позиция на Европейски Съюз на международния пазар на кожи. Основателни ли са тези...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР