Въпреки че тази година Сингапур стана свидетел на рекордни горещини

...
Въпреки че тази година Сингапур стана свидетел на рекордни горещини
Коментари Харесай

Сингапур, зеленият град

Въпреки че тази година Сингапур стана очевидец на рекордни горещини – с температури, невиждани от 40 години – жителите му са потърпевши малко от това, защото градът в Югоизточна Азия се приспособява сполучливо към световното стопляне. Градът-държава пази естествената вентилация, улиците с дървета и по-енергийноефективните здания. Тази политика се поддържа от най-високите равнища на ръководство, което прави Сингапур най-зелената метрополия в света и лаборатория за града на бъдещето. Нашият сътрудник оповестява.

Със междинна температура от 28°C (82,4°F), която се усеща като 32°C (89,6°F) с мокрота, шестте милиона поданици на Сингапур устоят на непрекъсната горещина през цялата година. Разположен покрай екватора, градът-държава има едно основно предизвикателство: да остане кадърен за живеене макар световното стопляне. Ситуацията е незабавна: през последните 60 години градът се е затоплил два пъти по-бързо от останалия свят заради необузданото си икономическо развиване. Като водещ финансов център в Югоизточна Азия, Сингапур се трансформира в една от най-гъсто обитаемоте страни в света. Бетонът и асфалтът задържат топлината, до момента в който климатиците, присъстващи в 80 % от домовете, издухват парещ въздух по улиците.

Следователно от 2006 година насам тропическият метрополис се трансформира в зелен град с паркове и градини. Около 47% от „ градината-градина “ на Сингапур в този момент е покрита с растителност. Седемте милиона дървета, които са засадени, оказват помощ за охлаждането на въздуха с няколко градуса и държавното управление възнамерява да засади още един милион до 2030 година Освен това Сингапур желае да се концентрира върху екологичното градско обмисляне. В целия град са изникнали енергийно неутрални здания. Те са покрити със зеленина и от време на време са отворени на открито, тъй че естественият бриз замества потреблението на климатик.

Но дали всички тези благоприятни условия за избор ще бъдат задоволителни през идните години? Нашият сътрудник оповестява.

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР