Въпреки че студът и ниските температури често ни служат като

...
Въпреки че студът и ниските температури често ни служат като
Коментари Харесай

7 ползи от ходенето пеша през зимата

Въпреки че студът и ниските температури постоянно ни служат като опрощение да се затворим у дома и да прекараме уикенда под одеялото, изгодите от зимните разходки, както за психическото, по този начин и за физическото здраве, са толкоз огромни, че откакто прочетете този текст, вие най-вероятно ще замените множеството следобеди на дивана с разходки, в която ниските температури няма да ви попречат.

Чистият въздух и придвижването, подхранени от малко слънце, са потребни за здравето и настроението. Но преди да стартираме да пишем за изгодите от ходенето през зимата, е значимо да споменем, че би трябвало да се подготвите добре за него.

Като за начало облечете си няколко пласта облекла, с цел да можете да се адаптирате към моментите, в които ви става топло или студено. Също по този начин би било добре горният пласт на облеклото ви да е водоустойчив и ветроустойчив, както и да има светлоотразителна жилетка, изключително в случай че разходката ви ще продължи през нощта.

Също по този начин не забравяйте ръкавиците, в случай че е належащо, сложете два чифта на ръцете си, с цел да запазите ръцете си топли. Като се загреете, е най-лесно да свалите един чифт. И не ходете с ръце в джобовете, тъй като това се отразява на равновесието ви.

Покрийте главата си с шапка, а лицето и шията покрийте с шал. Уверете се, че обувките ви за зимни разходки са топли, водоустойчиви и нехлъзгащи се, защото ледът не е необичайност през зимата.

Освен това е значимо да планирате активността авансово в случаи на мощен мраз. Помислете какво ще вършиме на открито и какъв брой време смятате да останете или да се разхождате, а също по този начин помислете за най-бързия път до у дома, ако ви стане прекомерно студено. Вземете със себе си вода и мобилен телефон, а нещата си сложете в раница.

Ако ходенето ще се трансформира във вашето зимно занятие, няма да е неприятна концепция да се сдобиете с щеки, изключително в случай че изборът ви ще бъде неравномерен терен.

Опитайте се да намерите компания, която да ви стимулира, тъй че разходките ви да не са еднократно а постоянно занятие.

Преди да излезете обърнете внимание на температурите и вятъра, който може да има подвеждащ резултат, тъй като въздейства на чувството за мраз, а колкото по-силен е вятърът, толкоз по-ниски се усещат температурите.

А в този момент да стартираме с изгодите, които зимното вървене оказва върху здравето ни.
Ставане от дивана – Ходенето е на ниска цена и елементарно. Нека тези две неща бъдат първият тласък да го употребявате, с цел да замените следобедното си лежане на дивана. Още по-добър тласък да започнете да ходите е фактът, че учените също са забелязали цялостен набор от изгоди от единствено 150-минутна физическа интензивност на седмица, която може да бъде умерена или интензивна, според от вашите благоприятни условия. От друга страна, заседналият метод на живот носи със себе си цяла поредност от отрицателни последствия. Липсата на интензивност, с изключение на всичко друго, усилва риска от инфаркт, както и отслабена циркулация, затлъстяване, загуба на мускулна маса, проблеми с гърба.Изгаряне на калории – Ходенето при по-ниски температури ще ви помогне да изгорите повече калории, защото тялото ви работи по-усилено, с цел да остане топло. Едно изследване открива, че времето, прекарано при ниски температури, може да усили изгарянето на калории с до 30%.Създаване на здравословен табиет – Въпреки че може да се откажете доста бързо от тренировките във фитнеса, ходенето е активност, която улеснява основаването на здравословни привички, тъй като до момента в който се разхождате, вие се наслаждавате по едно и също време на красива природа и чист въздух. И до момента в който се наслаждавате на гледката, броят на изминатите крачки и изгорените калории единствено се усилва.По-дълъг живот – Ако всеки ден отделяте по 20 минути за бързо вървене, доста намалявате възможностите за преждевременна гибел. Това демонстрира изследване, извършено в университета в Кеймбридж, което включва 334 000 европейци. Скромното нарастване на физическата интензивност е задоволително за възстановяване на здравето и удължение на живота.Помага в битката с депресията – След блясъка на празниците мнозина изпадат в зимна меланхолия, а един от методите за битка с нея е разходката.Стимулира произвеждането на витамин Д.Ходенето е обществена активност – Разходката на чист зимен въздух е съвършен метод да прекарате време с другари. Освен това, в случай че се разхождате сами, сигурно ще попаднете на съседи и познати, с които ще се сбогувате и ще си поговорите прелестно. И денят незабавно ще бъде по-красив.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР