Въпреки че се появява през 1952 г., популярността на сциентологията

...
Въпреки че се появява през 1952 г., популярността на сциентологията
Коментари Харесай

Холивудските звезди, които са били (или все още са) част от секта

Въпреки че се появява през 1952 година, известността на сциентологията нараства мълниеносно през годините и доста известни лица са били и към момента са част от тази фракция, описват от Vesti.bg. Ще се изненадате кои холивудски звезди са били или към момента са почитатели на сциентологията.

Брад Пит

Брад Пит практикува сциентология в продължение на 3 години, откакто е бил притеглен от тогавашната си другарка Джулиет Люис през 90-те години на предишния век. Появи се информация, че до момента в който е бил в сектата артистът е трябвало да се „ побратими “ с 15-годишно момиче, което налагало да прекарва по 5 часа дневно в гореща сауна. Това било част от „ пречистването “ на Пит, което включвало с изключение на дълги часове в сауната и витамини и извършения.

Виж още: Да отидеш на Tinder среща и да видиш... мъртвата някогашна на индивида, с който си

Друга част от лечението и подготвителната стратегия включвала надзирател от църквата на сциентолозите, който трябвало да крещи обиди против Брад Пит. Надзорникът Майкъл Малън, който напуща сциентологията след 40 години в нея и написа книгата „ Промит мозък “, споделя, че обиждал дотам русокосия холивудски любим, че той избягал.

Том Круз

Може да се каже, че звездата от „ Топ Гън “ и „ Мисията невъзможна “ е лицето на сциентологията. Той влиза в сектата през 1990 година Чрез тогавашната си брачна половинка Мими Роджърс. Оттогава той се издига в йерархията на сциентологията и се трансформира в един от най-видните ѝ членове. Дъщеря му (осиновена по времето, когато той беше женен за Никол Кидман) Изабела Круз също написа писмо за религията и възхвалява възнаграждаващото ѝ пътешестване.

Виж още: Mamma mia! Безкрайните крайници на Деси Димитрова провокираха възторг в мрежата

Джон Траволта

Точно както Том Круз, по този начин и Джон Траволта е един от най-уважаваните дългогодишни членове на сциентологията. Той практикува от 70-те години на предишния век и даже притегля и артиста Джеф Коноуей.

Кейти Холмс

Актрисата се причислява към сектата поради брака ѝ с Том Круз. Тя напуща при развода си с артиста през 2012 година

Кристофър Рийв

Звездата от „ Супермен “ приказва за докосването си до сциентологията в своята книга „ Nothing Is Impossible: Reflections on a New Life “, издадена през 2002 година Той посещава седалището на сектата през 1975 година, само че взема решение да не се причислява, откакто се осведоми по-подробно за нея.

Кърсти Али

Актрисата демонстрира интерес към сциентологията, откакто се мести да живее в Лос Анджелис през 70-те години на предишния век. Тя споделя, че сектата ѝ е помогнала да преодолее зависимостта си към кокаина.

Лиза Мари Пресли

Въпреки че Елвис Пресли е споделил: „ Майната им на тези хора “, откакто посетил сциентоложки център, щерка му влиза в сектата през 70-те години посредством майка си Присила Пресли. Лиза Мари напуща сциентологията през 2016 година, само че майка ѝ и щерка ѝ към момента са членове.

 Изображение: Getty Images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР