В Министерството на здравеопазването се обсъжда изграждането на Национална детска

...
В Министерството на здравеопазването се обсъжда изграждането на Национална детска
Коментари Харесай

Общественият съвет иска в МЗ да има хора, които да отговарят за Детската болница

В Министерството на здравеопазването се разисква построяването на Национална детска болница. В срещата вземат участие министър Галя Кондева и членове на Обществения съвет за реализация на плана.

Преди да влязат при здравния министър от Обществения съвет сложиха едно от настояванията си - да има ясна и бърза връзка с управлението на Министерство на здравеопазването по плана за създаване на Национална детска болница.

Срещата става дни откакто държавното управление утвърди построяването на огромна частна педиатрична болница в София, само че след публичен и политически напън анулира решението си. я министър от Обществения съвет сложиха едно от настояванията си - да има ясна и бърза връзка с управлението на Министерство на здравеопазването по плана за създаване на Национална детска болница.

Председателят на Обществения съвет проф. Иван Литвиненко акцентира върху нуждата от задвижване на процедурите по основаване на бъдеща детска болница:

" Ние желаем да имаме съответни хора в Министерството, които да дават отговор, с които да контактуваме, да няма закъснение в връзката и всичко, което върви, да бъде безусловно транспарантно ".

Професор Литвиненко изясни, че не е работа на Обществения съвет да желае пояснение по какъв начин е обещано разрешителното за нова частна болница " Мама и аз " на територията на София, което беше придвижено до Министерски съвет точно от здравния министър Галя Кондева.

По думите му, всичко, което е обвързвано със съмнителни решения, би трябвало да се откри от съответните служби.

Във вторник министър председателят Димитър Главчев разпореди на ДАНС и Прокуратурата инспекция на проблема с частната болница. В същия ден той се срещна с представители на Обществения съвет и от тази среща стана ясно, че до края на месеца стартира събарянето на двете изоставени здания върху терена в Горна баня, където ще бъде издигната Националната детска болница.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР