Въпреки че съществува толкова много информация за различните групи храни

...
Въпреки че съществува толкова много информация за различните групи храни
Коментари Харесай

Шест от най-разпространените митове за храни

Въпреки че съществува толкоз доста информация за другите групи храни и диети, има и тъкмо толкоз дезинформация.

Вероятно все в миналото сте чували, че мазнините, захарта или въглехидратите са неприятни за вас, или пък противоположното - че са доста потребни.

foodpanda събра някои от най-разпространените легенди за храните, в които хората към момента имат вяра:

Наситените мазнини усилват риска от сърдечно-съдови болести

Благодарение на куп проучвания хората имат вяра в това изказване повече от 50 години. Популярно изказване е, че наситените мазнини са нездравословни и могат да усилят риска от развиване на сърдечно-съдови болести. Това е по този начин, само че единствено в случай че ги съчетавате с доста въглехидрати.

Multigrain значи пълнозърнест

Ако видите артикул, продаван като „ многозърнест “, незабавно може да си помислите, че е здравословен. Опаковките и лозунгите също предизвикват концепцията, че мултизърнестите се равняват на пълнозърнести храни и затова са по-добър артикул за вас.

Всъщност многозърнестият генезис допуска единствено, че в продукта са употребявани повече от едно зърно. Продуктът към момента може да бъде пречистен, обработен и цялостен с добавки и консерванти.

Въглехидратите образуват мазнини

Въглехидратите са едно от трите съществени хранителни субстанции, от които тялото ви се нуждае, с цел да остане крепко. Наред с въглехидратите, уравновесената диета би трябвало да включва протеини и мазнини за поддържане на оптимално здраве.

Вярно е обаче, че в случай че тялото ви не употребява въглехидратите като сила, те ще се съхраняват като мазнини в тялото.

Захарта е неприятна

Тялото ви в действителност се нуждае от естествените захари, които се съдържат в цели храни.

Според Харвардския университет „ глюкозата… е главният източник на сила за всяка клетка в тялото “ и това включва мозъка ви, който употребява до половината от захарната сила в тялото.

Микровълните вършат храната ви радиоактивна

Много хора бойкотират микровълновата печка от боязън, че това прави храната радиоактивна. Но това е просто още един мит.

Вълните, употребявани в микровълновите печки, не могат да разрушат молекулите. Те могат единствено да ги накарат да вибрират. Нещо повече, тези талази не трансформират химическата или молекулната конструкция на храната, която се затваря в микровълновата.

Киноа е високопротеиново зърно

Има два казуса с този мит. На първо място, киноа не е зърно. Това е семе. Вторият проблем е, че въпреки в киноа да има някакъв протеин, това не е " високопротеинова " храна.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР