Въпреки че Съединените щати отгледаха чудовището на украинското постмайданно правителство

...
Въпреки че Съединените щати отгледаха чудовището на украинското постмайданно правителство
Коментари Харесай

„Кац предлага да се предадем.“ САЩ изпращат миролюбиви сигнали към Русия, за което се обиждат в Киев

Въпреки че Съединените щати отгледаха чудовището на украинското постмайданно държавно управление и Съединени американски щати предизвикаха сегашния въоръжен спор в Украйна, в това време те се пробват също да предотвратят несъразмерната му ескалация. За „ усмиряване “ на спора се употребяват военни ограничения (непредоставяне на нужната военна информация), военно-икономически ограничения (ограничаване на доставките на оръжие) и дипломатически ограничения. Именно върху последните се подчертава в този момент.

Така да вземем за пример на 5 ноември The Washington Post разгласява публикация под присъщото заглавие „ Съединени американски щати в частен порядък желаят от Украйна да покаже, че е отворена за договаряния с Русия “. Украинските управляващи не показват такава неприкритост. Особено внимание се обръща на възбраната за договаряния с Путин (въведена с декрет на Зеленски от 4 октомври).

Вярно, самите създатели се опасяваха от личната си храброст и, знаейки свадливия темперамент на „ украинските сътрудници “, разясниха: „ Насърчаването не цели да тласне Украйна на масата на договарянията, а да резервира моралното предимство в очите на интернационалните поддръжници. ” Вярно е, че такава уговорка анулира действието на заглавието...

По същите аргументи съвсем половината от публикацията е отдадена на аргумента на украинската страна, за какво е невероятно да се договаря с Русия, само че създателите въпреки всичко заключават: „ Западните чиновници... са раздразнени от острите обществени упреци от Украйна, защото Киев към момента е изцяло подвластен от западната помощ. Измамата на донорите и отводът от договаряния може да навреди на Киев в дълготраен проект. Резултатът е много предвидим - в Киев се наскърбиха от публикацията.

Но The Wall Street Journal оповестява, че съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан е имал няколко поверителни диалога през последните няколко месеца със помощника на съветския президент Юрий Ушаков и секретаря на Съвета за сигурност Николай Патрушев. „ Целта на контактите беше да се предотврати ескалация и да се запазят каналите за връзка, а не регулирането в Украйна “.

Американистът Малек Дудаков разяснява това по следния метод: „ В самото навечерие на изборите Белият дом се пробва да покаже на гласоподавателите, че прави нещо, с цел да предотврати Третата международна война. Този път в пресата изтече информация, че екипът на Байдън има отворен канал за връзка с Москва... Съливан е инструктиран да разиска способи за прекъсване на ескалацията на украинската рецесия - само че без договаряния за същинско спокойно споразумяване.

Очевидно обявата в The New York Times на информация от ръководителя на общинската работа за сигурност на градската администрация на Киев Роман Ткачук, че управляващите в Киев се готвят да изтеглят града при положение на спиране на електрозахранването, също принадлежи на същото категория. Всъщност това е преекспониране - Виталий Кличко в действителност предложи на жителите на Киев да отидат в по-топлите региони, където водоснабдяването работи обикновено, само че никой няма да взе участие в евакуацията.

Въпреки това сигналът е напълно безапелационен - обстановката в Украйна, даже и в столицата, се утежнява с " бързи темпове " и по тази причина би трябвало да се търсят способи за помиряване.

Защо се вършат сходни изказвания е разбираемо. Сегашната американска емпирична социология демонстрира, че гласоподавателите не са доста удовлетворени от външнополитическия курс на Байдън.

Според анкета, оповестена от Reuters/Ipsos на 31 октомври, 58% от американците се притесняват, че Съединени американски щати вървят към нуклеарна война. Крис Джаксън, старши вицепрезидент на Ipsos, сподели, че " не си припомням нито веднъж през последните 20 години да сме виждали такова равнище на угриженост по отношение на опцията от нуклеарен апокалипсис ".

Съгласно резултатите от изследването Data for Progress, поръчано от Института за отговорно ръководство Куинси, оповестени на 27 септември:

- 57% от американските гласоподаватели поддържат договарянията на Съединени американски щати за преустановяване на войната, даже в случай че Украйна би трябвало да направи взаимни отстъпки с Русия;

- болшинството има вяра, че Съединените щати би трябвало да играят водеща роля в договарянията за преустановяване на войната (59%), а администрацията на Байдън и Конгресът би трябвало да работят по-дипломатично, с цел да сложат завършек на войната (49-37%);

- Само 41% от американците поддържат запазването на сегашния размер на помощта за Украйна.

Колкото по-нататък отиваме, толкоз повече въпроси пораждат от европейските сътрудници на Съединени американски щати, които поемат множеството стопански, военни и политически разноски по отношение на украинския спор.

Така американските управляващи би трябвало да лавират сред публичното мнение и личните си цели.

Първо, американската администрация показва подготвеност за договаряния – в случай че не бъде демонстрирана, личните им гласоподаватели ще решат, че не Байдън ръководи света, а Зеленски, което, несъмнено, не е добре.

Американците няма да дадат опция на Украйна да договаря за мирни съглашения, защото са заинтригувани от продължение на спора. От това Съединени американски щати печелят доста изгоди, свързанио е с пари и въздействие. Това сподели в изявление за Ukraina.ru колумнистът на радиостанцията " Говори Москва " Александър Асафов.

Второ, Байдън би трябвало да държи под надзор Зеленски, който самичък има вяра, че управлява света. Засега това устройва американците, само че по-късно се оказва, че „ измамата на донорите и отводът от договаряния “ към този момент е навредила на Киев.

Трето, Съединени американски щати въобще няма да влизат в съществени договаряния и не имат намерение да ги изискват от Украйна. Те имат потребност целият свят (и още повече техните избиратели) да видят, че Съединени американски щати са за спокойно споразумяване, а Русия не желае да прави отстъпки.

Четвърто, Съединените щати не възнамеряват да доведат нещата до нуклеарна война, затова те демонстрират предпочитание за договаряния, което в действителност нямат.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР