Въпреки че разполага само с няколко десетки жилища, Indian Creek

...
Въпреки че разполага само с няколко десетки жилища, Indian Creek
Коментари Харесай

„Бункер на милиардерите“: Островът, където живеят редица знаменитости

Въпреки че разполага единствено с няколко десетки жилища, Indian Creek Village в Маями е обособена община със личен кмет и локално ръководство. През 1939 година законодателните органи на Флорида признават Indian Creek Village според фиктивен към този момент закон, който разрешава 25 или повече съседи да образуват град. Днес изкуственият остров е дом на звезди, като Иванка Тръмп и Том Брейди, написа Business Insider

Indian Creek е най-скъпият град в Съединени американски щати по данни от 2021 година на Zillow. През 2019 година имение с 10 спални на острова е продадено за рекордните 50 млн. $. За да получите достъп до острова, би трябвало да сте гражданин или името ви да е включено в утвърден лист с посетители. Входът е мощно охраняван, като локалното полицейско ръководство се намира в непосредствена непосредственост до него. 13 служители на реда на цялостен работен ден се грижат за сигурността на острова по вода и суша. Дори се обмисля инсталирането на система с лазерни лъчи по крайбрежието за попречване на идването на неканени посетители по вода.

Преди няколко години имение на острова е купено от Иванка Тръмп и Джаред Къшнър за 24 млн. $. Том Брейди и Жизел Бюндхен, които се разведоха неотдавна, заплатиха 17 млн. $ за имение, което унищожиха, с цел да построят екологичен дом.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от GM7 Club (@gm7club)

Около голф игрището, което се намира в центъра на острова и е с повърхност от 300 акра, има общо 41 парцела, което значи, че всеки дом има панорама към водата. Средната продажна цена на парцелите в Indian Creek е 21.2 млн. $, съгласно Realtor. През май на острова беше оповестено имение за продажба на стойност 59 млн. $. Първоначално строителят му Тод Майкъл Глейзър съобщи, че ще приема и заплащания в биткойни.

Жилището сега не е на пазара, само че ще бъде пуснато още веднъж за продажба, откакто строителството бъде приключено. След банкрута на крипто борсата FTX обаче, притежателите към този момент не имат намерение да одобряват заплащания в криптовалути.

Придобиването на парцел в Indian Creek също по този начин не подсигурява на купувача участие в локалния супер първокласен голф клуб. Местните поданици осведомят Иванка Тръмп и Джаред Къшнър, че " би трябвало да аплайват за клуба ", откакто купуват дома си за 24 млн. $ в Indian Creek. В началото на новия век кънтри клубът е упрекнат в дискриминация против чернокожи и локални поданици от еврейски генезис, осведомят локални медии. От клуба отхвърлят обвиняванията.

Освен голф клуба, на острова няма доста други неща за правене. Indian Creek Road е единствената улица в градчето и тя е задънена. Повечето от домовете имат лични докове, само че за разлика от други първокласни квартали в Маями, тук няма пряк изход на плажа.

Някои поданици имат или употребяват чартърен спомагателни парцели в Маями, като подобен е казусът с Иванка и Джаред Къшнър, който употребяват апартамент чартърен в намиращото се наоколо градче Сърфсайд. Сред другите известни поданици на острова през годините са вложителят Карл Айкан, супремоделът Адриана Лима и артистът Хулио Иглесиас.

Неприкосновеността на персоналния живот явно е преди всичко за богатите поданици на острова, като някои имения са изключително добре скрити от улицата. В композиция с изключителните ограничения за сигурност, тази цялост на персоналния живот е нещото, което притегля известни имена към тази общественост. Неслучайно градчето е оприличавано като “бункер на милиардерите ”.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Dina Goldentayer (@goldendina)

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинМаями Флорида милиардери остров богаташи ПоследниНай-четениЛукс 64 „ Бункер на милиардерите “: Островът, където живеят редица звезди Политика 168 Кои са целите на шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз? Пазари 460 Руската рубла нараства по отношение на еврото, $ и юана Енергетика 552 Русия е подготвена да възобнови газовите доставки през „ Ямал – Европа “ Накратко 6304 Вечерни вести: Депутатите удължиха бюджета; Русия стопира петрола за Европа Индустрии 5042 Какво следва за имотния пазар в България през 2023 година
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР