Въпреки че, разбира се, на първо място е необходимо балансирано

...
Въпреки че, разбира се, на първо място е необходимо балансирано
Коментари Харесай

12 лесни начина за бързо отслабване

Въпреки че, несъмнено, преди всичко е належащо уравновесено и добре разпределено във времето хранене, има и някои дребни “хитрини ”, посредством които мазнините изгарят по-бързо. Тук ви предлагаме 12 такива метода:

1. Не забравяйте да закусите - по този начин ще “включите ” обмяната на веществата по-рано благодарение на утринното хранене.

2. Натоварвайте мускулите по време на разходка или физически извършения. За да изгорите в допълнение 3 калории за 1 минута, е нужно да вземем за пример да вършиме най-малко 5 минути извършения с гирички.

3. Вземете си куче - то е по-евтино от персонален треньор. Активната 15-минутна разходка с него ще изгори 60 калории.

4. Яжте по-често. Ако ядете постоянно, само че по малко, и спазвате дневната норма за калории, това няма да предизвика напълняване. Освен това ще поддържате непрекъснато равнище на сила, нужна на тялото в продължение на деня.

5. Намалете използването на мазнини. Преработвайки мазнините, организмът изгаря по-малко калории, в сравнение с при преправянето на въглехидратите.

6. Разговаряйте, като стоите прави. Ако говорите по телефона изправени, ще изразходите в допълнение няколко калории.

7. Ставайте от бюрото, движете се, ползвайте тоалетната на другия етаж, обядвайте на открито, а не в офиса.

8. Танцувайте. Движенията под звуците на музиката изгарят на практика същото количество калории, колкото и множеството физически извършения.

9. Засадете си цветя. Приемете градинарството за пълновръстен тип спорт, тъй като за 40 минути работа към цветята ще изгорите 200 калории.

10. Откажете се от всички предписания за недояждане. Организмът реагира на опасността от забележителен дефицит на калории със забавена обмяна на веществата. За да отслабне и да поддържа обмяната на веществата на непрекъснато равнище, мъжът би трябвало да заобикаля намаляването на калориите приблизително под 1600-2000 на ден, а дамата - под 1200-1600.

11. Седете изправени на дивана или фотьойла. Ако четете или гледате телевизия в седнало, а не в легнало състояние, ще изгорите с 5% повече калории.

12. Имате 5 минути свободно време? Незабавно станете от стола и направете няколко придвижвания за оживление.

Източник: zdrave.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР