Въпреки че Продължаваме промяната изпълниха едно от изискванията на БСП,

...
Въпреки че Продължаваме промяната изпълниха едно от изискванията на БСП,
Коментари Харесай

Гуцанов за руските дипломати: Ако е шпионаж, защо няма арестувани българи?

Въпреки че " Продължаваме промяната " извършиха едно от условията на Българска социалистическа партия, с цел да вземат участие в договаряния за нов кабинет, точно Кирил Петков да не е министър председател, те няма да бъдат по никакъв начин леки.

Това сподели в " Денят стартира с Георги Любенов " депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов. Именно връзките с Русия и по думите му едноличните дейности на министър-председателя в оставка е една от разграничителните линии сред партиите. Ако е имало шпионаж, да се оповестят и имената на българските жители взели участие в него, настоя още той.

Според Българска социалистическа партия министър-председателят в оставка е взел еднолично решение за 70-те съветски дипломати да бъдат оповестени за личност нон грата - цялостен казус в международната дипломация.

" Така че нямаше по какъв начин да продължим договарянията с " Продължаваме промяната ". Надяваме се, че едната от линиите, която ще разясняваме и преодолеем е решаването на този спор и извънредно тежката обстановка, който се сътвори сред София и Москва ", сподели Гуцанов.
Левицата през вчерашния ден предложи в Народно събрание на съображение на Конституцията да бъде гласувано решение, с което да задължи Министерски съвет да вземе дейности за отсрочване на тази нота.

" Ние приказваме за шпионаж, в случай че е имало на закритото съвещание никой не е чул нищо за шпионаж. Едно е шпионаж, друга е взаимност ", сподели той.

Гуцанов попита кого са шпионирали и в случай че е по този начин, то тогава тези 70 съветски шпиони е трябвало да имат връзки с български жители и то на оперативни позиции, където да има забавна информация.

" Няма такива данни и никой не сподели сходно нещо. Ако е по този начин и има такива българи, за какво те не са задържани? ", попита Гуцанов и добави: " Петков ни вкара в извънредно тежка обстановка. Не можем да подложим страната на такова тестване ".
По думите му изрично българският туризъм ще понесе големи загуби. Енергийните запаси също, които са част от националната сигурност. Какво вършим, в случай че Русия спре доставките от нефт, попита депутатът.

Ако не се възстановяват връзките с Русия, няма анализатор, който би споделил какво тъкмо ще се случи. Нещата са прекомерно непредсказуеми и би трябвало да се положат всички старания. Ако е взаимност - има логичност. Ако е шпионаж - кои са тези шпиони и кой от българска страна е давал тази информация. Не могат да се подлагат на тестване икономическите и историческите връзки сред България и Русия и националната сигурност на България, сподели той.

По отношение на договарянията за кабинет депутатът от Българска социалистическа партия сподели, че първо ще договарят с Политическа партия за политики и по-късно за имена на министри. Безспорно една от тематиките ще са връзките сред България и Русия. Други - националната сигурност, енергийните доставки, обществената политика.

По думите му по-добрият вид е да се опита да се сътвори кабинет, а не да се върви на нови избори.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР