Въпреки че през последните години се създаде впечатление за съперничество

...
Въпреки че през последните години се създаде впечатление за съперничество
Коментари Харесай

Amazon и SpaceX стават партньори

Въпреки че през последните години се сътвори усещане за съревнование сред Amazon и SpaceX в региона на галактическото пътешестване и галактическия интернет, двете компании наподобява към този момент са сътрудници.
 Amazon Projcet Kuiper и първите интернет спътници на компанията
Старт на сателитното съзвездие на Amazon

Изстрелването е през днешния ден

Amazon е платила на SpaceX за три изстрелвания на ракети за своите интернет спътници Project Kuiper, стана ясно от съобщение на компанията на Джеф Безос от петък.

Ходът е изненада от Amazon, като се има поради, че системата Kuiper на компанията има за цел да се конкурира със Starlink на Илон Мъск в региона на галактическия интернет.
 Снимка 644636

Amazon по-рано направи поръчка за изстрелвания с три от най-големите ракетни съперници на SpaceX, в това число Blue Origin на Джеф Безос - решение, което беше подложено на разискване в правосъдно дело.

Въпреки че Безос е създател и на Amazon, и на Blue Origin, фирмите са обособени единици.

SpaceX, най-активният ракетен оператор в света, е безапелационен, че ще продължи да изстрелва съперници на Starlink посредством своите ракети.
 Снимка 644637

Преди това компанията пусна в орбита редица широколентови спътници на други компании и подписа съглашения за бъдещи изстрелвания.

В известието от петък Amazon сподели, че е подписала със SpaceX три изстрелвания на Falcon 9 в средата на 2025 година, само че финансовите условия на съглашението не бяха оповестени.

Сделката със SpaceX бележи най-новата смяна в тактиката на Amazon, защото компанията упорства да изведе Kuiper в космоса в точния момент, с цел да извърши федералните разпореждания.

" Семейство Симпсън " предсказаха краха на Мъск, Х и SpaceX

Приликите с действителни лица не са инцидентни

Правилата на Федералната комисия по връзките изискват Amazon да разположи половината от своите планувани 3236 спътника в орбита до юли 2026 г.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР