Въпреки че предварителните атаки, известни още като оформящи операции, се

...
Въпреки че предварителните атаки, известни още като оформящи операции, се
Коментари Харесай

Си Ен Ен: Украинската контраофанзива започва, но наводнението обърква много от плановете

Въпреки че предварителните офанзиви, известни още като " оформящи " интервенции, се организират от най-малко две седмици, през последните няколко дни украинските сили са почнали да напипват съветските позиции с артилерийски удари и наземни офанзиви, с цел да открият уязвими зони, които могат да пробият, обявиха пред малкия екран служителят на НАТО и почитан чиновник на европейското военно разузнаване.

Разрушаването Каховската Водноелектрическа централа в окупираната от Русия Херсонска област в Украйна, което провокира вълна от евакуации във вторник, може да усложни някои от проектите на Украйна, обявиха публични лица пред Си Ен Ен.

Катастрофата, породена от разрушаването на язовирната стена, може да затрудни украинските войски да преминат река Днепър и да нападат съветските позиции там, споделят двама западни чиновници. А наводнението към този момент сътвори доста филантропично предизвикателство, с което украинското държавно управление ще би трябвало да се оправи и да насочи запаси.

" Всичко, което може да е било планувано надолу по течението на реката от язовира, евентуално би трябвало да бъде планувано отначало ", съобщи европейски дипломат във Вашингтон. " В последна сметка равнището на водата ще се намали, само че най-вероятно пагубното наводняване е повлияло на мостовете и пътищата в региона, тъй че те може да не могат да се употребяват по метода, по който са били планувани преди. "

Съединени американски щати и западната разследваща общественост към момента изследват кой е виновен за разрушаването на язовира, само че формалните лица клонят към Русия като провинен, споделя източникът на Си Ен Ен.

През последните няколко дни анализаторите са установили някои забележителни украински интервенции в Запорожието, сред Херсон и Запорожката АЕЦ, сподели служителят на НАТО. Украинските сили организират и интервенции южно от град Донецк в Източна Украйна, което наподобява е ново изпитание, споделя той.

Очаква се контраофанзивата да се организира на няколко фронта, съобщи почитан американски боен, като добави, че " има доста движещи се елементи, които би трябвало да се синхронизират ", преди да може да стартира огромна сухопътна интервенция. Времето също е изиграло роля и е забавило първичните офанзиви на Украйна против съветските отбранителни линии.

Украйна съобщи, че настъплението " се прави в няколко посоки "

Заместник-министърът на защитата на Украйна Хана Маляр съобщи в понеделник пред украинската телевизия, че настъплението " се организира в няколко посоки ".

Европейският чиновник означи, че украинските военни " ще би трябвало да намерят една-две пролуки ", през които да пробият и да напреднат, изтласквайки съветските войски встрани, преди да могат да навлязат с по-големи сили.

Ще бъде мъчно да се дефинира по кое време свършват тези оформящи офанзиви и по кое време стартира офанзивата, сподели формалният представител на НАТО, и светът не трябва да чака Украйна да разгласи, че е почнала огромна военна операция; украинските публични лица неведнъж са заявявали това, напомня Си Ен Ен.

Украйна също по този начин споделя по-малко информация за военните си проекти със Съединени американски щати, откогато стотици секретни документи на Пентагона изтекоха в интернет по-рано тази година, в това число някои, които разказват военните качества и интервенции на Украйна, съобщи чиновник на защитата пред Си Ен Ен.

А Русия от своя страна остава " като че ли неспособна да стартира забележителна атака от какъвто и да е тип ", добави служителят на НАТО, което дава преимущество на Украйна, защото войските изследват пролуките в съветската защита.

Все отново украинският президент Володимир Зеленски смекчава упованията. Миналата седмица той съобщи пред " Уолстрийт Джърнъл ", че има вяра, че контраофанзивата ще бъде сполучлива, само че не е сигурен какъв брой време ще отнеме, изключително без съвременни западни изтребители. Украйна скоро ще стартира образование на F-16 и други изтребители от четвърто потомство в Европа, само че може да минат месеци, преди самолетите да й бъдат предоставени.

" Всички знаят чудесно, че всяко контранастъпление в света без надзор в небето е доста рисково ", сподели Зеленски.

Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете военачалник Марк Мили също съобщи пред Си Ен Ен, че съгласно него украинците са " доста добре готови " за офанзивата. Но той добави, че към момента е " прекомерно рано да се каже какви резултати ще се получат ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР