Въпреки че първоначално липсваше такава информация, се оказа, че има

...
Въпреки че първоначално липсваше такава информация, се оказа, че има
Коментари Харесай

Поне две жертви и над 60 ранени при земетресението в Перу

Въпреки че в началото липсваше такава информация, се оказа, че има жертви и ранени в резултат на мощното земетресение по крайбрежието на Перу. Властите към момента прецизират данните, само че все още се знае за минимум двама починали и 65 потърпевши. Вече се знае, че има и опустошения. Има данни и за места с прекратено електрозахранване. За най-пострадалите региони се чака да бъде изпратена и филантропична помощ.

Според информация на локалният вестник La Republica в една от мините в страната има затрупани служащи. Не е ясно какво е положението им. За момента минимум 17 души там се водят изчезнали. Властите обаче отхвърлят тази информация. Ръководителят на локалната Национална работа за гражданска отбрана Хорхе Чавес споделя, че тя е била тествана и в рудника не е имало блокирани хора.

Рано тази заран (местно време) страната бе разтресена от 7.1 по Рихтер, като епицентърът на труса бе в океана на към 30 км от брега. След това бе оповестено предизвестие и за цунами, което важи и за Чили.

Президентът на Перу Педро Пабло Кучински отпътува за потърпевшите най-силно региони в югоизточната част на Перу. Това заяви самият той посредством профила си в Twitter, съобщи ТАСС. " От Маркона се насочваме към Акари и Чала (провинция Арекипа) – регионите, потърпевши от земетресението тази заран, с цел да създадем оценка за мащабите на разрушенията и да насочим към тях нужната им филантропична помощ ", написа Кучински.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР