Въпреки че от ГЕРБ настояваха Продължаваме промяната - Демократична България

...
Въпреки че от ГЕРБ настояваха Продължаваме промяната - Демократична България
Коментари Харесай

Николай Денков: Никой от ГЕРБ не ни е търсил да каже какво мисли за предложения кабинет

Въпреки че от ГЕРБ упорстваха " Продължаваме промяната - Демократична България " да излязат със собствен проектокабинет, с цел да решат дали да го поддържат, никой от партията победител на изборите на 2 април не е потърсил представител на новата коалиция, с цел да обсъдят имената в него. Това се разбра от изявление на оферти за министър председател Николай Денков пред " Нова телевизия ".

Вчера " Продължаваме промяната - Демократична България " показаха състав на държавно управление, който ще предложат, в случай че ГЕРБ не успее да осъществя първия мандат. Единствено водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява по-късно, че не е удовлетворен от проектокабинета, само че не изключи поддръжка, в случай че в него попаднат представители на партията му.

 Бойко Борисов не утвърждава проектокабинета Бойко Борисов не утвърждава проектокабинета " Денков ", изиска свои министри в него

" Съставът на препоръчаното от нас държавно управление не е съветван с ГЕРБ. Те няма да имат представители в наш кабинет, даже и зам.-министри. Пред ГЕРБ има три варианти - да поддържат наш кабинет, да си създадат кабинет на малцинството, или подобен с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ", съобщи Денков. " Ако ГЕРБ извадят отлично държавно управление с първия мандат и си обезпечат поддръжка, няма нищо по-хубаво за България, тъй като ще има постоянен кабинет. Ние обаче не имаме вяра на ГЕРБ. Не мога да си показва работеща конструкция, в която " Продължаваме промяната - Демократична България " се смесва с ГЕРБ в една управническа конструкция ", сподели още депутатът от новата коалиция.

 Новата коалиция разгласи публично имената в проектокабинета си и няма да ги разисква с ГЕРБ Новата коалиция разгласи публично имената в проектокабинета си и няма да ги разисква с ГЕРБ

Той посочи, че ще търсят поддръжка от всички партии за своето държавно управление. Първо обаче ще се обадят на ГЕРБ, тъй като с тях споделяли общи политики.

Има ли представители на " Демократична България " в проектокабинета

Друг депутат от новата коалиция - Даниел Лорер, който е и предлагането за министър на нововъведенията и растежа, изясни пред Би Ти Ви за какво в проектокабинета не се виждат политически фигури от " Демократична България ".

" Някои от имената бяха препоръчани от тях. Ако не се неистина това са министрите на вътрешните работи, защитата и екологията ", съобщи Лорер.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР