Въпреки че нееднократно се обявява за диверсификация на руските доставки

...
Въпреки че нееднократно се обявява за диверсификация на руските доставки
Коментари Харесай

Борисов посъветва правителството за доставки от "Газпром" и през 2023 г.

Въпреки че неведнъж се афишира за диверсификация на съветските доставки на природен газ, през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани служебното държавно управление да договаря с " Газпром " за възобновяването им.Според него, който е до края на годината, би трябвало да бъдат разсрочени за приемане при започване на 2023 година Така съгласно него биха се нараснали възможностите България да не загуби против съветската компания. " Колкото и да са самонадеяни (от служебното правителство), да си намерят положителни юристи, тъй като " Газпром " са могъща, богата компания и разполагат с положителни юристи, Да не стане да платим еднакъв газ два пъти. За дълготраен контракт не би трябвало да се приема. Да разсрочат неприетите количества за няколко месеца през идната година. Да се извърнат към Европейската комисия, да я държат в течение за всеки един ход ", сподели Борисов, разяснявайки, че никой не му е желал препоръките.

Партията предлага два разновидността за по-ниски горива

В следващия за тази седмица брифинг от ГЕРБ заподозряха скица с медиатори, която усилва цените на горивата. От партията приканиха служебния министър председател Гълъб Донев финансово разузнаване да ревизира по какъв начин се движат паричните потоци към продажбите на горива и работата на " Лукойл Нефтохим ".

Бившият енергиен министър Делян Добрев сподели данни, че след началото на войната в Украйна цената на съветския нефт " Уралс " е паднала с 40% по отношение на вид " Брент ". По думите му защото " Лукойл Нефтохим " работи с съветски нефт, то би следвало горивата за крайния консуматор да са по-евтини, а наклонността е противоположната. Появилият се след това на брифинга Бойко Борисов пък заяви информация от източник, че първата среща на Кирил Петков и Асен Василев била точно с " Лукойл "

" Мамят ни с лев на литър ", сподели Добрев, повтаряйки отколешна теза на партията.

Според неговато пояснение главният швейцарското сдружение " Литаско " (основен акционер в " Лукойл Нефтохим Бургас " ) купува съветски петрол, дава го на нефтохима за преправка против 20-30 стотинки, връща го на " Литаско ", което продава горивата на бензиностанциите против повишена сума.

По думите му разновидностите за понижаване на цената са два Добрев показа данни, че годишно в България се преработват 3.5 милиарда литра в гориво и далаверата, по думите му, била за 3.5 милиарда лв.. Припомни за поисканата от държавното управление " Петков " и получена от Европейската комисия за импорт на съветски нефт до края на 2023 година, която бе стимулирана с неспособност " Лукойл Нефтохим " да работи с друга суровина.

Борисов анонсира следващ брифинг през идващите дни, в който ще изяснява за какво държавното управление на Петков било най-изгодно за Русия. Комисионери пък имало и при износа на оръжия, защото в Украйна всеки трети снаряд бил български.

Преди два дни министър председателят Кирил Петков против Борисов в размер на 500 хиляди лв. поради обвинявания в комисионерство и при доставките на газ. Днес водачът на ГЕРБ съобщи, че не го е наклеветил.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР