Въпреки че не е възможно да се харесаме на всички

...
Въпреки че не е възможно да се харесаме на всички
Коментари Харесай

Как да се харесаме на околните - I

Въпреки че не е допустимо да се харесаме на всички към нас, съвсем всички хора имаме блян да бъдем одобрявани, подкрепяни и харесвани най-малко от хората, с които споделяме най-често. А когато изключим чисто физическите аспекти на нашето обаяние, които в огромна степен са чисто и просто подарък Божи, в нашите ръце остава един не дребен набор от очевидни и скрити похвати, с които да печелим благосклонностите на нашите събеседници.

Американският публицист и преподавател Дейл Карнеги е споделил в миналото: „ За един ден може да се сприятелите с повече хора, като се интересувате от тях, в сравнение с за година, в случай че се опитате да ги накарате те да се интересуват от вас “

Дори единствено този къс откъс може да ни накара надълбоко да преосмислим метода си на комуникиране с близките. Според учените, а и откакто аз персонално съм изпитала тази тактичност в ежедневното другарство, дръзвам да настоявам, че една от най-дълбоко заложените потребности на човек е да се усеща забавен и оценен.

Неслучайно ние, човешките същества, се раждаме и умираме, като безспорни егоцентрици, т.е. считаме и желаеме целият свят и вниманието на близките да се върти към нас. И въпреки през останалата, сякаш осъзната част от живота ни, ние да потискаме егоцентризма си, той в действителност е надълбоко заложен в нас.

“Тайната на чара затова е доста елементарна: с цел да изглеждаме чаровни в очите на нашия събеседник, ние само би трябвало да го накараме да се усеща важен и скъп. ”

Как да се държим, с цел да бъдем харесвани

Приемане. Това значи да приемате хората, такива каквито са и да ги дарите със своята безусловна позитивна оценка. А най-лесният метод това да се случи е просто като се усмихвате. По този метод вие ставате обаятелен даже още преди да сте почнали да говорите.

Оценяване. Ако започнете да употребявате думата „ благодаря “ при всеки комфортен мотив, вие мигновено давате позитивна оценка за постъпките и дейностите на вашия събеседник – без значение, дали е за значима услуга, която са ви създали, или за напълно малък жест. По този метод още веднъж предизвиквате възприятие на удовлетворение, надлежно и благосклонности от отсрещната страна.

Одобрение. Казват, че потребността от утвърждение стои наедно с потребността на човек от храна и вода. И освен – в никакъв случай чувството от утвърждението, което получаваме, не трае прекомерно дълго. Затова най-хубавият метод, с цел да поддържаме това възприятие на задоволство е да не пестим похвалите си по отношение на близките.

Възхищение. Всички обичат да получават похвали. Но и всеки от нас може да долови тънката разлика сред откровения и ловко скалъпения, „ длъжностен “ комплимент. Затова, когато решите да похвалите някой, фокусирайте се върху подробност или държание, на което същински симпатизирате.

Внимание. То е може би най-важният детайл от умеенето да бъдеш обаятелен в очите на близките. Без нужната доза внимание, останалите четири съставния елемент биха изглеждали по-скоро като въздух под налягане и даже като следващата доза двуличие, което за жалост много постоянно срещаме през днешния ден. Внимателното чуване и прозрение в диалога е от голямо значение и за слушащия, и за говорещия.

Колкото и необичайно да звучат по-горните рекомендации по отношение на построяването на персоналната ви харизма, пробвайте идващия път, когато срещнете своята половинка или пък остарял другар да го възнаградите с необятна усмивка, да извършите внимателен комплимент за външния му тип, да го похвалите за последното му достижение в работата и не на последно място, да го слушате в действителност деликатно и с интерес. Наблюдавайте реакцията му и единствено след момент ще забележите по какъв начин събеседникът ви е същински благополучен от срещата с вас. Гарантирано, сходно държание, въпреки и напълно простичко, е универсално средство, посредством което ще изглеждате същински обаятелен и скъп другар в очите на близките.Продължава: Как да се харесаме на близките - II
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР