Въпреки че на някои хора може да им е трудно

...
Въпреки че на някои хора може да им е трудно
Коментари Харесай

Защо котката ми ме пази?

Въпреки че на някои хора може да им е мъчно да повярват, само че котката пази стопанина си. Тя може да бъде съвсем толкоз защитна, колкото кучето. От друга страна, тя не е склонна да употребява физически враждебността си, в случай че не е належащо.

Котките пазят хората, с цел да опазят територията си в сигурност. Тревожността от разлъка кара котката да се придържа към стопанина и да го пази. Защитното държание на котките е демонстрация на лоялност.

Котките и хората са имали бездънен съвместен афинитет още от 4400 години преди новата епоха. Ако човек има близки връзки с котка, тя евентуално ще го отбрани. Предаността на котката обаче би трябвало да бъде извоювана, тя не е даденост.

Защо котката пази стопанина, когато е в тоалетната?

Това е изява на тревогата от разлъка. Обикновено индивидът затваря вратата, когато е в тоалетната. За пухчовците това е значимо, тъй като не виждат своя притежател. Затова тя мяука и даже пъха лапички под вратата. Дори някои котки са в тоалетната при стопанина си.

Звукът на чешмата или душа стряскат котето и то се усеща безсилно и ужасено от другата страна на вратата. Затова домашният любим постоянно съпровожда стопанина в банята и стои в краката му, до момента в който употребява тази зона. Възможно е да застане на вратата, с цел да следи нещата.

 Котка в тоалетната

Това държание е инстинктивно, тъй като мъркащите ни питомци приравняват загубата от погледа на стопанина и шумовете от другата страна на вратата с потребността от отбрана.

Защо котката пази стопанина, до момента в който спи?

Това държание също е израз на защитната позиция на писаната. Тя желае да подсигурява сигурността на индивида. Според откривателите на държанието на котаците, те построяват прочувствени връзки със своите стопани. Те получават топъл и безвреден дом, постоянна храна, несъмнено място за спане и любов в подмяна на компанията си.

При по-продължителна разлъка със стопанина, тя развива котешка тревога и търси разтуха в човешкото наличие. Различни фактори имат значение при държанието на мъркащия ни домакински любим, включително и травматично минало.

Котката пази вратата на банята, до момента в който стопанинът прави своя тоалет, тъй като тя самата се усеща уязвима в тоалетната и счита, че индивидът изпитва същите усеща. Вратата на жилището пък е обект за отбрана, с цел да държат всеки евентуален зложелател надалеч от стопаните.

Въпреки репутацията си на минимум обичащи и привързани домашни любимци, котките се стремят да изразят своята обвързаност посредством скромни жестове. Те са интелигентни същества, които имат потребност да следят всяка зона от къщата.

Те пазят своя регион и хората, които им обезпечават храна, обич и грижа. Постигат го като следват притежателите си и отстраняват всичко, което може да ги заплаши.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР