Въпреки че може да не сте знаели, някои от най-значимите

...
Въпреки че може да не сте знаели, някои от най-значимите
Коментари Харесай

Известни исторически личности, за които вероятно не знаете, че са били LGBTQ+

Въпреки че може да не сте знаели, някои от най-значимите персони в историята са били членове на LGBTQ+ общността. Някои от тях са създали колосален принос в разнообразни области - просвета, образни изкуства, академична активност, литература, музика и политика, и са го създали макар обществения напън и опълчването по време на техния живот, като са преодолели дискриминация, политическо гонене, обществени табута или отявлен фанатизъм.

Дали някои от тези хора са били обществено приети като гейове, лесбийки, бисексуални, транссексуални или " куиър " в какъвто и да е смисъл на думата, зависи от индивида и неговата история. Възможно е някои от тези исторически персони да са били открити във връзка с своята еднаквост, други може да не са били открити, като тяхната полова ориентировка е била известно единствено на малко на брой по време на живота им или е станала известно едвам след края на живота им. А в други случаи ориентацията и идентичността на обещано лице може към момента да са предмет на разногласия сред историци, потомци и съвременници.

Разгледайте тази, с цел да научите повече за някои от най-влиятелните хомосексуални хора в човешката история и по какъв начин те са трансформирали света по един или различен метод.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР