Въпреки че Кремъл не можеше да направи почти нищо, за

...
Въпреки че Кремъл не можеше да направи почти нищо, за
Коментари Харесай

Цената на войната: 107 млрд. долара са загубили компаниите, напус...

Въпреки че Кремъл не можеше да направи съвсем нищо, с цел да ги спре да изоставен, той наложи по-строги условия за овакантяване, в това число утвърждение от специфична държавна комисия, 50% отстъпка от продажбите и " налог овакантяване " на стойност минимум 10% от продажбата. Ройтерс заяви, че тези ограничения са донесли на Кремъл минимум 385 млн. $ единствено от началото на 2024 година насам, написа.

 

Мерките за излизане от пазара, съчетани с отписвания, изгубени доходи и други фактори, изясняват зашеметяващата цифра, откри Ройтерс. Руското държавно управление също по този начин напряко е конфискувало активи, принадлежащи на дъщерни сдружения на западни компании, работещи в Русия. Действията, подхванати против фирмите, се преглеждат като форма на възмездие от страна на Русия за замразяването от страна на Запада на към 300 милиарда $ от активите на съветската централна банка от началото на пълномащабната инвазия.

 

Вашингтон, Брюксел и Киев от дълго време разискват законни способи за ориентиране на тези средства в помощ на напъните за възобновяване на Украйна, само че към момента не са финализирали проект. Съществуват и спомагателни опасения, че изземването на средствата може да провокира по-нататъшни ответни дейности.В същото време Европейски Съюз напредна с предлагането да употребява облагите, генерирани от замразените средства, за закупуване на оръжия за Украйна.

 

През януари 2024 година съветската държавна медия РИА Новости твърди, че сходни ответни ограничения могат да костват на Запада към 288 милиарда $, като базира цифрата на хипотетичния общ размер на директните западни вложения в съветската стопанска система в края на 2022 година

 

Тази цифра не може да бъде тествана без значение, прецизират от медиата.

 

Превод и редакция ФрогНюз

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР