Въпреки че космосът е пълен с магнитни полета, техният произход

...
Въпреки че космосът е пълен с магнитни полета, техният произход
Коментари Харесай

Тъмната материя ще помогне в търсенето на най-ранните магнитни полета във Вселената

Въпреки че космосът е цялостен с магнитни полета, техният генезис поражда разногласия измежду учените. Възможно е те да са се появили малко след Големия гърмеж. Ако това е по този начин, те могат да бъдат открити посредством дребни ореоли от тъмна материя, разпръснати в пространството, считат италиански учени. По този абсурден метод невидимият съставен елемент на Вселената може да разкрие природата на забележимия.

Първичните магнитни полета могат да усилят дребните съмнения в плътността на електроните и протоните в първичната Вселена. Когато тя става прекомерно огромна, това се отразява на самите магнитни полета. Вследствие на това дребните флуктуации се потискат. Но в този момент физици от института SISSA са разкрили нещо прекомерно ненадейно, оповестява Phys.org.

„ Нарастването на барионната компактност посредством гравитацията провокира повишаване на дребните флуктуации на плътността на тъмната материя без опция за следващо понижаване и преустановяване. Това води до техния колапс в дребни мащаби и до образуването на дребни ореоли от тъмна материя “, изяснява Пранджал Ралеганкар, създател на проучването.

В резултат на това, съгласно учените, се случва следното: макар че флуктуациите в плътността на барионната материя се приключват, гравитационните им взаимоотношения оставят следи в предишното, които, теоретично, могат да бъдат открити.

Изследването също по този начин допуска, че огромният брой мини-хало не се дефинира от съществуването на първичните магнитни полета сега, а по-скоро от тяхната мощ в ранната Вселена. По този метод откриването на дребни ореоли от тъмна материя ще удостовери хипотезата за образуването на магнитни полета незабавно след Големия гърмеж, може би даже не по-късно от първата секунда след него

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР