Въпреки че консумацията на вода се счита за един от

...
Въпреки че консумацията на вода се счита за един от
Коментари Харесай

Напитката, която гастроентеролозите пият всеки ден

Въпреки че потреблението на вода се смята за един от най-хубавите способи за попречване на дехидратация и поддържане на цялостното здраве, тя не е единствената течност, която би трябвало да консумираме всекидневно.

Експерти предлагат ежедневната консумация на противовъзпалителен чай, който подсигурява куп изгоди за здравето.
 Няколко типа чай, които са рискови за здравето и по-добре да не го консумирате Няколко типа чай, които са рискови за здравето и по-добре да не го консумирате
Пиенето на прекалено много леден чай може да е изненадващо тежко за бъбреците ви, твърди нов теоретичен отчет. След като организираха бъбречна...

Интегративният гастроентеролог доктор Марвин Сингх споделя, че органичният зелен чай с жасмин е една от обичаните му питиета, която подсигурява положително здраве на стомашно-чревния тракт. Този чай, леден или парещ, е по-полезен за тялото ви, в сравнение с допускате.

Катехините в състава на зеления чай, най-вече епигалокатехин галат (EGCG), са мощен противовъзпалителен сътрудник. Доказано е, че те се всмукват дейно в стомашно-чревния тракт и с помощта на свойствата си да модулират възпалението, те могат да оказват помощ за управление или понижаване на риска от стомашно-чревни разстройства.

Наред с антиоксидантите, фитохимикалите, открити в зеления чай, оказват помощ за подхранването на чревния микробиом.

Докато всички зелени чайове се предлагат като средство за поддържане на здравето на червата, доктор Сингх е безапелационен, че жасминовият зелен чай има още куп други преимущества. 
 Лечение на главоболие с билки Лечение на главоболие с билки
Факт е, че всяка билкова настойка оказва помощ да се борим освен с болежка, само че и с съпътстващите я фактори. Например, измъчвате се от възпал...

Имайки поради това, което науката е разкрила за връзката сред червата и мозъка, успокояващите свойства на чая може да се прегледат като средство за усмиряване освен стомаха, само че и на мозъка.

Всъщност и проучванията поддържат тази теза. Те потвърждават, че зеленият чай може да усъвършенства настроението и когнитивните функционалности. По-специално, пиенето на половин чаша от тази напитка дневно понижава риска от меланхолия и деменция.

Зеленият чай е чудесно противовъзпалително средство, уместно за чревния микробиом, което би трябвало да бъде включено във вашето всекидневие. 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР