Въпреки че изкуственият интелект и автоматизацията могат да доведат до

...
Въпреки че изкуственият интелект и автоматизацията могат да доведат до
Коментари Харесай

19-годишният българин с изложба на Times Square: Изкуственият интелект не цели да ни замени

Въпреки че изкуственият разсъдък и автоматизацията могат да доведат до изместване на работни места, те също по този начин имат капацитета да основат нови благоприятни условия за работа. Фокусът би трябвало да бъде върху преквалификацията и адаптиране към тези промени. AI няма за цел да размени хората, а да усили нашите благоприятни условия.

Това казва Атанас Баев, по-известен като Нако Баев, в своето изявление с Велизара Ангелова пред  " Фокус " .

Нако е единствено на 19 години, само че към този момент може да се похвали с множествено постижения и награди в региона на 3D дизайнът. Определя себе си като 3D Generalist, заради многообразния характер на плановете си. 

Използвайки най-новите авангардни 3D технологии, основава анимации, видеоигри и филми. Именно преди година основава и психо трилър в напълно 3D среда, който обира 4 интернационалните награди в Холивуд за късометражно кино, а тази година приключва и цифровата си изложба The Homecoming Exhibition, която към този момент се излъчва на Times Square, Ню Йорк. 

За същността и концепцията на плана The Homecoming Exhibition, той споделя:

" Виртуалната действителност разрешава на потребителите да се потопят в компютърно генерирана среда, която симулира действителни или мислени прекарвания, ангажира голям брой сетива. Така потребителите постоянно изпитват дълбокото чувство за " преместване " на друго място, в друго време или даже във фантастично царство.

Чрез съчетание на виртуална действителност и 3D дизайн може да се сътвори дигитален музей, който надвишава физическите граници, предлагайки потапящо и интерактивно прекарване на хора, които нямат опция да го посетят персонално ".

Според Нако това открива изцяло нови благоприятни условия в областта на изкуството:

" Това открива нови благоприятни условия за художниците, феновете на изкуството и културните институции да доближат до по-широка публика, да предизвикват художественото разбиране и да дават учебен опит ", счита той.

Повече за това какво е виртуална действителност и по какъв начин се стига до Times Square можете да откриете в цялото изявление на Атанас Баев с Велизара Ангелова в секция " Интервю " на " Фокус " малко по-късно.

The Homecoming Exhibition можете да разгледате:  ТУК

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР