Въпреки че глобалното адаптиране към безжичната технология 5G едва сега

...
Въпреки че глобалното адаптиране към безжичната технология 5G едва сега
Коментари Харесай

Учени откриха начин да използват хората като антени за безжичната 6G технология

Въпреки че световното адаптиране към безжичната технология 5G едвам в този момент стартира, скорошно изследване към този момент предвижда развиването на 6G.

За разлика от по-ранните технологии, съгласно откриватели от Масачузетския университет в Амхърст, при 6G хората ще могат да бъдат употребявани като антени, оповестява „ The News International “.

Особено потребна за 6G телекомуникациите може да бъде връзката с забележима светлина (VLC), която действа като безжичен сурогат на оптичните нишки. Понастоящем фиброоптиката придвижва данни посредством светлинни проблясъци, като употребява извънредно тънки стъклени или пластмасови влакна. Тези проводници са извънредно дребни и извънредно деликатни.

Екипът на UMass Amherst твърди, че е създал изобретателен и на ниска цена способ за хващане на отпадъчната сила на VLC, който употребява тялото като антена. Преносимата електроника и вероятно по-големи електронни устройства могат да се зареждат от тяхната технология, която преработва отпадъчната сила.

" VLC е много елементарна и забавна ", споделя Джие Сюн, професор по осведомителни и компютърни науки в UMass Amherst, в известие на университета. " Вместо да употребява радиосигнали за изпращане на информация по безжичен път, тя употребява светлината от светодиоди, които могат да се включват и изключват, до един милион пъти в секунда. "

Фактът, че инфраструктурата за потребление на VLC към този момент съществува, я прави доста примамлива за бъдещето на безжичните технологии. Нашите къщи, коли, улични лампи и предприятия са осветени от светодиодни крушки вследствие на актуалните технологии и интелигентни устройства, а те също могат да предават данни.

" Всичко, което има камера, като нашите смарт телефони, таблети или преносими компютри, може да бъде правоприемник ", изяснява Сюн.

Екипът означи, че защото светодиодите излъчват " странични радиочестотни сигнали " (или радиовълни), VLC системите страдат от доста " приключване " на сила. Ако откривателите съумеят да уловят тази радиочестотна сила, те ще могат да я употребяват. Те основават антена от намотки от медна тел за хващане на радиочестотните течове, с цел да създадат това действителност. Основният въпрос, който поражда по-нататък, е какъв обект ще събира най-добре тази сила.

Изследователите тестват разнообразни дебелини и повърхности на проводниците. Главният академик Минхао Куи се опитал да увие намотката към човешко тяло, откакто я сложил против пластмаса, картон, дърво и стомана, както и против телефони и други цифрови джаджи, които били включвани и изключвани. Според резултатите хората са най-ефективната среда за повишение на потенциала на намотката да гълтам радиочестотна сила. Когато бобината е била прикрепена към човек, е била събрана до 10 пъти повече сила, в сравнение с когато е била употребена независимо.

Тези констатации въодушевиха откривателите да разработят " Гривна+ " - на ниска цена портативно устройство, което може да се носи на горната част на предмишницата. Въпреки че гривната наподобява най-ефективна за събиране на сила, създателите на проучването означават, че тя може да бъде модифицирана, с цел да работи като пръстен, колан, гривна или колие.

" Дизайнът е на ниска цена - по-малко от 50 цента ", означават създателите на проучването. " Но Bracelet+ може да доближи до микроват, задоволителен за поддържане на доста датчици, като да вземем за пример датчици за наблюдаване на здравето на тялото, които се нуждаят от малко сила, с цел да работят, заради ниската си периодичност и огромната дълготрайност на режима на сън. "

" В последна сметка желаеме да можем да събираме отпадъчна сила от всевъзможни източници, с цел да зареждаме бъдещи технологии ", заключи Сюн. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР